Impact a vândut 62 de apartamente în primul trimestru al anului

Impact Developer & Contractor a înregistrat venituri de 39,3 milioane lei din vânzarea de locuințe în primele 3 luni ale anului 2021.

Acestea sunt în creștere cu 71% față de perioada similară a anului trecut, în special datorită creșterii numărului total de unități vândute la 62.

Din total 76% reprezintă unități premium în ansamblul rezidențial Luxuria Residence.

Pe lângă unitățile vândute, la 31 martie 2021, erau încheiate precontracte de vânzare-cumpărare și rezervări pentru 226 de apartamente în Greenfield Băneasa, Luxuria Residence și Boreal Plus Constanța.

Acestea au o valoare cumulată de 125,9 milioane lei, care se vor concretiza în venituri începând cu al doilea trimestru al anului. 

În primele trei luni ale anului, activitatea Impact s-a concentrat pe extinderea ansamblului Greenfield Băneasa cu primele 544 apartamente din a patra fază de dezvoltare.

Au fost finalizate și ultimele 130 de apartamente din Luxuria Residence și au continuat lucrările la primele 209 apartamente și 18 vile ale ansamblului Boreal Plus Constanța.

Impact a demarat și procedurile de obținere a autorizației de construcție pentru 480 de apartamente în proiectul Greenfield Copou din Iași.

Soluții multiple de finanțare a activității

Pentru dezvoltarea proiectelor, compania a luat în considerare multiple soluții de finanțare, de la emisiune de obligațiuni la finanțări bancare și emiterea de noi acțiuni.

La finalul lunii martie, Impact a listat pe piața principală a BVB o emisiune de obligațiuni în valoare de 6,6 milioane euro.

Emisiunea cuprinde 13.163 de obligațiuni denominate în euro, cu o maturitate de șase ani și o valoare nominală de 500 euro/ obligațiune. Obligațiunile au fost emise la finalul lunii decembrie 2020 și au o dobândă fixă de 6,40% p.a., plătibilă anual.

Tot în martie 2021, a fost listată la BVB prima societate de tip REIT (Real Estate Investment Trust), Star Residence Invest, dezvoltată de compania Impact.

La momentul listării, Impact deținea 22,38% din acțiunile REIT, iar Star Residence Invest avea un patrimoniu format din 14 apartamente și 26 de parcări.

Acestea se aflau în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de 5 ani, care asigură un randament brut de 11% / an.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...