All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 19 februarie | 2020

ImoDoc.ro un produs digital în premieră pe piața de imobiliară

ImoDoc.ro oferă analize complete realizate de consultanți imobiliari, ingineri de structură și instalații, arhitecți și avocați specializați în real estate.

Dezvoltată de doi antreprenori români, Andrei Diaconu și Matei Maloș, platforma ImoDoc.ro cuprinde rapoarte detaliate despre imobilul pe care clienții îl analizează, ce conțin informații despre investiție, infrastructură și facilități, calitatea construcției, confortul arhitectural, finisaje, situația financiară a companiei de dezvoltare, precum și recomandări juridice referitoare la identificarea riscurilor în procesul de achiziție.

- Publicitate -

Pe măsură ce oferta din piață va fi din ce în ce mai variată, platforma vine în sprijinul clienților și îi ajută să ia decizii avizate cu privire la cumpărarea unei proprietăți. În perioada 2019 – 2020, se estimează că numărul locuințelor noi construite în regiunea București-Ilfov se va dubla față de ultimii doi ani, ajungând la aproximativ 40.000 de unități locative. În același timp, nevoia de locuințe calitative este ridicată, mai ales că în ultimii zece ani s-au construit preponderent locuințe low-cost, iar birocrația autorizațiilor a întârziat considerabil multe proiecte imobiliare de anvergură.

„Prin produsul cu care ieșim în piață, ne propunem să testăm o serie de ipoteze care ne vor ajuta să construim un agent imobiliar digital. Ideea a fost conturată atunci când am început procesul de achiziție a unui apartament și am realizat cât de dificil este pentru cumpărător, dar și cât de mult spațiu pentru inovare există.”, precizează Andrei Diaconu, co-fondator ImoDoc.ro.

- Publicitate -