Imobiliare.ro: Cluj Napoca este cel mai scump oraș din țară pe segmentul chiriilor

Studiul realizat de portalul imobiliare.ro cu privire la piața chiriilor arată faptul ca municipiul Cluj Napoca este cel mai scump oraș din țară.

În Cluj-Napoca, chiria medie solicitată pentru o garsonieră s-a menținut constantă în ultimul an, la o valoare de 250 euro/lună. Un apartament cu două camere poate fi închiriat cu 320 euro/lună, față de 300 euro/lună în vara lui 2014. Cel mai mare avans, de la 310 la 400 euro/lună, a fost consemnat la apartamentele cu trei camere.

Diferențele consemnate în raport cu valorile înregistrate în Capitală sunt de 8% în cazul garsonierelor, 6% în cazul apartamentelor cu două camere, respectiv 5% pentru cele cu trei camere.

În București, pe parcursul lunii iulie, suma medie solicitată pentru o garsonieră într-un bloc vechi se ridică la 230 euro/lună, aceeași valoare fiind consemnată și în perioada similară a anului trecut. Constant s-a menținut și prețul cerut pentru un apartament cu două camere, 300 euro/lună. O locuință de trei camere are o valoare medie de închiriere de 380 euro/lună, față de 360 euro/lună în vara lui 2014.

În Timișoara, o garsonieră poate fi închiriată la un preț mediu de 180 euro/lună, în creștere de la 150 euro/lună în iulie 2014. Un apartament cu două camere ajunge la 250 euro/lună, față de 230 euro/lună în urmă cu 12 luni, iar un apartament cu trei camere costă 280 euro/lună, față de 270 euro/lună în iulie 2014.

În Iași, o garsonieră poate fi închiriată, în medie, cu 200 euro/lună, la fel ca în vara anului trecut. Prețul mediu pentru un apartament cu două camere este de 240 euro/lună, față de 255 de euro pe lună în iulie 2014. Pentru trei camere, proprietarii cer 300 euro/lună, ca și anul trecut.

În Constanța, prețurile pentru o garsonieră sunt constante, la o medie de 200 euro/lună. Majorări de preț au fost consemnate la apartamentele cu două camere, de la 250 la 300 euro/lună, dar și de cele cu trei camere, de la 365 la 400 euro/lună.

‘Ca în fiecare an, în august asistăm la o creștere a cererii pe segmentul chiriilor, nivelul maxim urmând să fie atins în septembrie. În această perioadă ne așteptăm ca volumul căutărilor să crească cu până la 30%. În contextul în care locurile din cămine sunt insuficiente, închirierea unui apartament pe piața liberă e o provocare pentru studenți, atât în ceea ce privește disponibilitatea ofertelor pe piață, cât și prețul. Cluj-Napoca se remarcă prin faptul că a devenit cel mai scump oraș din țară pe segmentul chiriilor, cu diferențe de până la 8% față de București. Asistăm la o premieră pe piața imobiliară din România, pentru prima dată chiriile dintr-un oraș secundar sunt mai mari decât cele din Capitală’, spune Adrian Erimescu, directorul general al Imobiliare.ro.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...