IMMOFINANZ îşi extinde portofoliul STOP SHOP prin opt achiziţii

IMMOFINANZ a achiziţionat opt parcuri de retail în Slovenia, Serbia şi Croaţia, continuând expansiunea parcurilor sale de retail sub brandul STOP SHOP.

Preţul de achiziţie este de aproximativ 90,5 milioane EUR. Proprietăţile nou achiziţionate sunt închiriate în întregime, generând venituri anuale din închirieri de aproximativ 7,2 milioane EUR, ceea ce reprezintă un randament brut de 8,0%.

Aceste tranzacţii cresc portofoliul STOP SHOP al IMMOFINANZ la 80 de locaţii în nouă ţări, cu o suprafaţă închiriabilă de peste 567.000 mp şi o valoare totală de aproximativ 800 milioane EUR.  Achiziţii viitoare sunt in curs de evaluare, şi două centre STOP SHOP în Polonia şi Serbia se află în faza de dezvoltare.

Procesul de achiziţie pentru majoritatea locaţiilor se aşteaptă să fie finalizat până la finalul lui 2018. Preţul de achiziţie va fi finanţat intern din lichidităţile companiei.

Pachetul imobiliar din Slovenia include trei parcuri de retail în Maribor, Krsko și Ptuj, cu aproximativ 22.000 mp spațiu închiriabil. Portofoliul sloven al parcurilor de retail IMMOFINANZ crește acum la nouă locații, cu un spațiu închiriabil de 52.300 mp.

Cele două parcuri de retail achiziționate în Croația au aproximativ 13.500 mp spațiu închiriabil și sunt situate în Osijek și Valpovo. Vânzătorul locațiilor din Slovenia și Croația este Grupul MID.

Achizițiile din Serbia includ parcuri de retail care pun la dispoziție aproximativ 32.500 mp spațiu închiriabil în Subotica, Borca și Smederevo. Marca STOP SHOP din această țară are acum nouă locații și oferă spațiu închiriabil de 83.600 mp. Vânzătorul este Grupul MPC din Serbia.

Noile proprietăți cuprind un mix atractiv de chiriași, precum Deichmann, H&M, C&A, Takko, KiK sau JYSK. După finalizarea tranzacțiilor, noile proprietăţi vor fi rebrand-uite conform conceptului STOP SHOP.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...