IKEA retrage de pe piata filtrele pentru cafea si ceai Forsta

Magazinul IKEA din Bucuresti isi invita clientii care au cumparat filtre pentru cafea si ceai FORSTA sa le returneze, in schimbul sumei integrale platite pe produs.

 

Filtrul pentru cafea si ceai FORSTA functioneaza pe baza instructiunilor incluse in pachetul produsului: se ridica dopul de presiune si se pune cafeaua sau ceaiul in vasul de sticla (clatit in prealabil cu apa calda, pentru a evita diferentele de temperatura); se toarna apa (aproape fiarta), iar dupa un minut in care continutul este lasat sa se omogenizeze, se pune dopul de presiune inapoi si se apasa incet, tinand filtrul de maner, pentru a-l pastra bine fixat pe masa.

 

Compania IKEA a primit douazeci de sesizari de la clienti privind spargerea vasului din sticla in timpul utilizarii. In urma acestor sesizari, IKEA a retras de la vanzare filtrul pentru ceai si cafea FORSTA de pe piata mondiala, incepand de la 15 decembrie 2010.

 

Designerii IKEA au initiat la aceeasi data o ancheta asupra cauzei acestei defectari la utilizare, la care a fost invitat sa participe un laborator independent de cercetare in industria sticlei, din Suedia. Testele efectuate au aratat ca presiunea exercitata de suportul de inox poate cauza zgarierea suprafetei exterioare a vasului din sticla. Desi sticla folosita la fabricarea filtrului FORSTA este rezistenta, zgarieturile de pe suprafata ei ii pot reduce rezistenta si pot cauza spargerea vasului, iar persoana care foloseste filtrul in acel moment ar putea sa se friga sau sa se taie.

 

Pentru a evita posibilitatea producerii unor astfel de incidente care pot afecta siguranta clientilor, compania IKEA recomanda tuturor celor care au un filtru FORSTA acasa sa nu il mai foloseasca si sa il returneze imediat la magazinul de unde a fost cumparat.

 

Numarul total al filtrelor de ceai si cafea FORSTA vindute in magazinele IKEA din toata lumea a fost de 810 529 bucati. Produsele afectate de actiunea de rechemare au fost fabricate in China, au baza din metal inscriptionata cu cifrele 203 25 si se identifica dupa patru coduri de produs:

 

401-585-93 FORSTA filtru de cafea/ceai 0,4l, din sticla si inox

 

201-497-07 FORSTA filtru de cafea/ceai, 1l, din sticla si inox

 

001-632-09 FORSTA filtru de cafea/ceai 0,4l, din sticla si inox AP JP (versiunea fabricata pentru Japonia)

 

601-632-11 FORSTA filtru de cafea/ceai, 1l, din sticla si inox AP JP (versiunea pentru Japonia)

 

Magazinul IKEA din Bucuresti a comercializat numai produsul cu codul de identificare 201-497-07 FORSTA filtru pentru cafea si ceai, de 1 litru, din sticla si inox – cu pretul de vanzare de 49,99 lei – si nu a primit nici o sesizare din partea clientilor cu privire la acest produs. Clientii au cumparat din magazinul din Baneasa 3.036 de bucati incepand din luna februarie 2010. In prezent produsul nu mai exista in rafturile magazinului, fiind retras din gama IKEA incepand cu 15 decembrie 2010, la fel ca in toate magazinele IKEA din lume.

 

Clientii care au un produs cu codul de mai sus, cumparat din magazinul IKEA din Baneasa sunt invitati la departamentul de Relatii cu Clientii din magazin pentru a-l returna si a-si primi banii inapoi.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...