IKEA retrage de pe piaţă cortul BUSA

.

Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa îşi invită clienţii care au cumpărat cortul pentru copii BUSA să îl returneze la magazin, pentru a primi înapoi suma integrală plătită pe produs.

 

Compania IKEA a primit 3 sesizări cu privire la faptul că firul metalic din care este alcătuit cadrul de susţinere al cortului BUSA s-a rupt în timpul utilizării.

 

Produsul a fost imediat retras de la vânzare din toate magazinele IKEA din lume. Toate componenetele produsului au fost re-testate atât de laboratoarele IKEA, cât şi de un laborator extern. Testele au arătat că firul metalic nu este suficient de rezistent şi poate ceda dacă este supus la presiune prea mare. De aceea, compania a decis să retragă imediat cortul pentru copii BUSA de pe piaţa mondială.

 

Cortul BUSA a intrat în gama de produse de pe rafturile magazinelor IKEA din toată lumea la 1 august 2011 şi a fost retras de la vânzare pe 22 august, după prima sesizare. A fost produs în conformitate cu standardele europene şi nord-americane de siguranţă pentru jucării (ASTM 963; EN 71; Canada Toys Regulations; AS/NZS ISO 8124; GB 66759: GOST 25779).

 

Testele de siguranţă, preliminare punerii în vânzare, nu au arătat niciun defect de rezistenţă a firului metalic. Procedurile de testare a produselor IKEA se bazează pe situaţiile reale de folosire a lor în viaţa de zi cu zi şi tocmai pentru că acestea sunt într-o continuă schimbare, e nevoie de îmbunătăţirea continuă atât a produselor şi a tehnicilor de fabricaţie, cât şi a procedurilor de testare, aşa încât fiecare produs să corespundă aşteptărilor clienţilor, fără nicio excepţie.

 

Copiii sunt cei mai importanţi oameni din lume. Orice risc cu privire la siguranţa lor este inacceptabil pentru IKEA. De aceea, compania se concentrează în primul rând pe prevenirea posibilelor incidente, mai degrabă decât pe remedierea unor eventuale urmări ale acestora. După ce acum două săptămâni a rechemat uşile glisante ELGA FENSTAD, compania IKEA este în continuare decisă să evite toate posibilităţile de producere a vreunui incident care să afecteze siguranţa utilizatorilor de acasă.

 

Dacă un produs din gama IKEA nu corespunde standardelor de calitate IKEA şi aşteptărilor clienţilor, compania nu ezită să ia măsuri imediate.

 

Corturile BUSA au fost produse în Vietnam şi au fost vândute în toate magazinele IKEA din lume în perioada 1-22 august 2011, în număr de 97.800 bucăţi.

 

Magazinul IKEA din Bucureşti a comercializat 516 produse cu codul 101.920.09, la preţul de 39,99 lei şi nu a primit nicio sesizare. Clienţii care au un produs cu acest cod sunt invitaţi la departamentul Relaţii Clienţi din magazin pentru a-l returna şi a-şi primi banii înapoi, începând chiar de astăzi, 6 octombrie 2011.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...