IKEA recheamă lampa Patrull

Ikea le recomandă clienților care au cumpărat lampa cu senzori PATRULL să nu o mai folosească și să o returneze în magazin unde vor primi înapoi suma integrală pe care au plătit-o pentru produs.

Pentru Compania IKEA, siguranța produselor este esențială. În luna iulie, a fost semnalat cazul unui băiețel de 1 an și 7 luni, din Austria, care s-a jucat cu lampa și a reușit să desprindă capacul de plastic, accidentându-se la mână. Produsul a fost retras de la vânzare în aceeași zi și a fost inițiată o investigație internă. În urma acestei sesizări, au fost testate 600 de lămpi din loturi diferite: capacul niciuneia dintre lămpile testate nu s-a putut desprinde cu mâna de către persoane adulte. Conform testelor, capacul lămpii poate fi separat de conectorul pentru priză doar printr-o lovitură de ciocan care distruge și lampa. Procesul de producție include o procedură prin care capacul și conectorul pentru priză sunt sudate împreună. Concluzia testelor indică o eroare umană singulară, produsă în timpul asamblării de către furnizor. Pentru că nu putem garanta că aceeași eroare umană nu s-a repetat și în cazul altor lămpi PATRULL, Compania IKEA a hotărât rechemarea lămpilor PATRULL cu senzori puse până acum în vânzare în lume.

“Siguranța clienților este prioritară pentru noi. Toate produsele noastre sunt testate și respectă toate standardele de siguranță și legislația în vigoare din toate țările unde sunt vândute. În acest caz, însă, nu a fost de ajuns. Prioritatea noastră este să prevenim orice posibilitate, oricât de mică, de producere a unui al doilea incident. De aceea, Compania IKEA a hotărât să retragă lămpile cu senzori PATRULL din magazinele din toată lumea, ca să fim 100% siguri că am făcut tot posibilul să evităm acest risc,” declară Daniela Stoican PR Manager IKEA România.

Lampa cu senzori PATRULL este produsă în China și a fost vândută în magazinele din Europa și America de Nord din anul 2013, ajungând în total la aproximativ 2.588.000 de produse vândute. Nu a existat nicio altă sesizare legată de aceste produse, nicăieri în lume.

Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut 12.430 lămpi cu senzori PATRULL, la prețul de 24,99 lei, în perioada 2013 – 2015, cu următoarele coduri de produs: 002 461 15, 502 411 39, 702 390 22. Produsele nu se mai găsesc în prezent în magazin.

Clienţii care au cumpărat lampa cu senzori PATRULL sunt invitați la departamentul Relații Clienți din magazin pentru a primi înapoi integral suma de bani plătită pe produs.

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...