IKEA recheamă bazele de lampadar și de veioză GOTHEM

Compania IKEA le recomandă clienților care au cumpărat o bază de lampadar sau de veioză GOTHEM să nu o mai folosească și să o aducă la magazinul IKEA din București, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pe produs.

IKEA recheamă toate bazele de lampadar și de veioză GOTHEM din cauza riscului de șoc electric, după ce doi clienți și un angajat IKEA au identificat cabluri deteriorate în interior. Nu au fost raportate cazuri de accidentări, însă cele trei persoane au observat cum cablurile deteriorate pot cauza încărcarea electrică a bazei de metal și pot afecta siguranța consumatorilor.

Compania IKEA nu face compromisuri în ceea ce privește siguranța produselor. Dacă un produs IKEA prezintă riscul de a fi implicat într-un incident, sunt luate măsuri imediate. Produsele au fost retrase de la vânzare încă din luna februarie 2016, iar compania IKEA a inițiat imediat o investigație internă pentru a descoperi cauza problemei.

În urma investigației, a rezultat faptul că în timpul asamblării cablurile din interior au fost răsucite și posibil deteriorate. Cablurile rupte pot cauza încărcarea electrică a bazei de metal. Prin urmare, compania revizuiește rutinele de asamblare și metodele de testare din faza de producție pentru a se asigura că produsele vor putea fi folosite în siguranță.

Produsele GOTHEM au fost testate și aprobate inclusiv de laboratoare externe pentru a verifica conformitatea cu standardele în vigoare și legislația valabilă în fiecare țară în care se află compania IKEA și au trecut toate testele de siguranță. În plus, compania IKEA a desfășurat teste suplimentare pentru a simula utilizarea de zi cu zi. Chiar dacă produsul funcționează corect, Compania IKEA le recomandă tuturor clienților care au o bază de lampadar sau de veioză GOTHEM să nu o mai folosească și să o returneze în magazinul IKEA unde vor primi înapoi suma integrală plătită pe produs.

Bazele de lampadar și de veioză GOTHEM au fost vândute în toate țările în care se află magazine IKEA din octombrie 2015.

În magazinul IKEA din București au fost vândute două tipuri de produse GOTHEM:
•35 de baze de lampadar GOTHEM, la prețul de 185 lei cu următorul cod de produs: 803.030.41
•45 de baze de veioză GOTHEM, la prețul de 89,90 lei cu următorul cod de produs: 603.030.37

Magazinul IKEA din Băneasa nu mai are aceste produse la vânzare și nu a primit nicio sesizare de la clienți în privința niciunuia dintre acestea. Clienții care au cumpărat bazele de lampadar și de veioză GOTHEM sunt invitați la departamentul Relații Clienți din magazin pentru a returna produsul și pentru a primi înapoi suma integrală. Dovada plății (bonul) nu este necesară.

- Publicitate -

Românii au comandat cu livrare la locație peste 10.000 de burgeri pe zi în 2023

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate de români cu...

The first full autonomous PENNY store in the world is open in Bucharest

PENNY opened on May 29, 2024, in Bucharest, the first full autonomous store in its network, where articles are...