IFC a sprijinit sectorul privat din România cu investiții-record

International Finance Corporation a sprijinit agenții economici din România cu investiții-record de 429 milioane dolari în perioada iulie 2020 – iunie 2021.

Investițiile din România s-au concentrat pe sporirea nivelului de incluziune financiară, prin abordarea nevoilor financiare ale IMM-urilor, promovarea inițiativelor verzi.

IFC a investit suma de 474 milioane lei (echivalentul a peste 110 milioane dolari) în bonduri emise de Raiffeisen Bank și Banca Comercială Română.

IFC a sprijinit construirea în România a unui complex IT&C prietenos cu mediul printr-o finanțare de aproximativ 72 milioane euro acordată Palas Campus, o sucursală a Iulius.

Investiția marchează primul împrumut „verde” acordat de grup unui agent economic local.

Trebuie remarcată și investiția de 42,5 milioane euro în emisiunea de obligațiuni ecologice emisă de CTP, alături de creditul „verde” de 73,5 milioane acordat N.E. Property B.V.

IFC a furnizat și 60 milioane euro unui număr de trei fonduri regionale, Evolving Europe Principal Investments Fund I, BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund și LAUNCHub Fund II.

IFC sprijină dezvoltarea sectorului privat în România de peste 30 de ani, cu o expunere angajată care în iunie 2021 totaliza 1.025 miliarde USD.

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...