Chiar dacă biroul este un spaţiu dedicat, în esenţă, activităţilor profesionale, nu înseamnă că nu poate fi decorat cu bun gust, eleganţă şi chiar cu câteva elemente personale, care pot varia, de la obiecte cu însemnătate afectivă, la obiecte artistice, care pun în valoare personalitatea celui care ocupă spaţiul respectiv.
Dacă vrei să dai o tuşă personală biroului tău, iată câteva aspecte pe care le poţi avea în vedere.
Fotografii ale celor dragi
În trecut se credea că un spaţiu neutru este esențial pentru a fi eficient şi productiv la locul de muncă. Totuşi, în timp, codurile de conduită profesională s-au schimbat foarte mult și acum este dovedit că munca într-un mediu personalizat ne permite să fim mult mai eficienți.
O modalitate simplă de a adăuga o tuşă personală unui birou standard este de a adăuga una sau chiar câteva fotografii cu familia. Pentru a te asigura că totul este de o eleganţă ireproşabilă, poţi alege rame simple din argint sau argintate. Pozele cu familia sau prietenii în ipostaze relaxate nu numai că ne amintesc ce este cel mai important în viaţa noastră, dar le aminteşte şi celor care trec pragul biroului tău că, dincolo de funcţia pe care o ocupi, eşti o persoană care preţuieşte adevăratele valori.
Obiecte artistice
De la tablouri cu semnătura artiştilor tăi contemporani preferaţi, la vaze decor, totul este permis, atât timp cât nu sfidează bunul gust. În alegerea unor astfel de obiecte care să dea biroului tău farmec şi personalitate, contează gustul personal, opţiunile estetice, creativitatea şi viziunea.
Alegerea unor astfel de obiecte este profund personală şi trebuie să ai mereu în vedere că ele au menirea de a înfrumuseţa spaţiul, de a crea confort, dar, totodată, ele comunică un mesaj despre cine eşti tu. Dacă obiectele pe care le alegi sunt de valoare, atunci asigură-te că personalul care se ocupă de curăţenie ştie că trebuie manevrate cu grijă, dar şi că biroul tău este bine protejat.
Mult verde
Nu mai este un secret pentru nimeni: plantele ne calmează și ne oferă un plus de oxigen, de care avem nevoie în timpul programului de lucru. Dincolo de frumusețea pe care o aduc în orice încăpere, plantele de interior au cu adevărat capacitatea de a da un farmec aparte chiar şi unui spaţiu tern sau minimalist.
Amenajarea unei mini grădini interioare este, prin urmare, un sfat excelent pentru a-ţi personaliza biroul într-un mod simplu și eficient. Îți poți aranja plantele pe un blat simplu, alternând dimensiunile și soiurile. Dacă nu ai un birou suficient de mare pentru o mini grădină, nu ezita să le integrezi în biroul tău într-o formă mai creativă! De exemplu, poţi folosi un suport vertical pe un perete întreg, în care să pui diferite jardiniere. Pentru un aspect estetic şi original, alege diferite plante, de la cactuşi, la orhidee şi ferigi.
Un mobilier special
Dacă ai posibilitatea să-ţi alegi singur mobilierul, atunci ai o nouă posibilitate de a-ţi valoriza creativitatea. Nu uita că biroul şi scaunul trebuie să fie în acelaşi stil, la fel ca şi restul mobilierului din încăpere, pentru un efect coerent. Un birou de inspiraţie victoriană nu se va potrivi cu un scaun modern minimalist, aşa că alege cu grijă.
Pe lângă biroul în sine, alegerea scaunului este extrem de importantă, atât din punct de vedere estetic, cât şi din punct de vedere al confortului. Orice model ai alege, este important să îţi permită să îţi ţii spatele drept pe toată durata programului de lucru.
Pentru a ști dacă un scaun este la înălțimea potrivită, este foarte simplu, doar uită-te la poziția brațelor tale. Acestea trebuie să fie perfect paralele cu partea de sus a biroului atunci când sunt așezate pe acesta. Dacă se înclină prea mult într-o parte sau în cealaltă, scaunul tău este fie prea sus, fie prea jos.
Lasă-te inspirat de ideile prezentate mai sus şi transformă-ţi şi tu biroul într-un spaţiu în care eleganţa şi bunul gust sunt prima ta carte de vizită!