HUF HAUS dezvoltă un nou prototip de casă

HUF HAUS deschide drumul spre un nou tip de locuință pentru industria caselor prefabricate cu lansearea celui mai recent prototip în satul HUF din Hartenfels, Germania.

Proiectată de Alexander Huf, casa este realizată exclusiv din sticlă securizată, care este integrată în construcție printr-o nouă procedură aflată în proces de brevetare. Rezultatul a peste șase ani de cercetări și teste, metoda constă în integrarea pieselor din sticlă prin proceduri mecanice, fără a folosi adezivi, în construcția caselor pe structură de lemn.

„Asemenea oricărui nou proiect pe care îl lansăm, și cu acest prototip de casă ne-am dorit să aducem o schimbare în industria din care facem parte, de a crea ceva care să transforme în bine viața celor care locuiesc în casele HUF. Și am început prin a ne întreba cum va arăta viața în viitor. Acest lucru a presupus, bineînțeles, viziune arhitecturală și cunoștințe asupra unor tehnici inovatoare, care nu sunt încă disponibile pe piață, însă credem că acesta este singurul mod prin care putem evolua: prin proactivitate, curaj și privind mereu spre viitor”, a declarat Georg Huf, directorul general al HUF HAUS.

„Împreună cu Universitatea Forțelor Armate Federale din München, cu biroul de inginerie structurală Winkens și cu furnizorul nostru Glas Schneider, am dezvoltat, prin acest conector mecanic, un produs unic, care, spre deosebire de încastrarea cu adezivi folosită până în acest moment pe piață, nu permite niciun fel de modificări de rezistență odată cu trecerea timpului”, a adăugat Christoph Schmidt, membru în echipa de conducere a HUF HAUS.

Noul prototip de casă HUF HAUS poartă numele „Ausblick”, care s-ar traduce prin „perspective”, și prezintă o serie de caracteristici care o ridicăla înălțimea numelui său. Proiectată de Alexander Huf, arhitect și membru al familiei HUF, casa are un acoperiș tip fluture și nu are nevoie de întrerupătoare, ci integrează o serie de tehnologii de ultimă generație care o transformă într-o casă inteligentă.

Casa este încă în faza de cercetare și va oferi informații prețioase despre rezistența la uzură și capacitatea de încărcare a acestui tip complex de structură realizată exclusiv din grinzi și sticlă. Evaluările sunt realizate cu ajutorul unor dispozitive speciale montate pe fațada de sticlă, care măsoară cele mai mici mișcări ale acesteia, precum și pe cele ale clădirii în general. Datele astfel colectate sunt comparate în timp real și cu informațiile despre vreme și condițiile climatice, ceea ce permite o evaluare exactă a influențelor exercitate asupra construcției din exterior.

Clienții interesați de achiziția unei case HUF poate merge într-un tur ghidat al noii locuințe încă din faza de construcție a acesteia în satul HUF din Hartenfels. Deschiderea oficială va avea loc în primăvara anului 2018.

Casele HUF sunt disponibile și în România, iar primele două case de prezentare din țara noastră, ART și MODUM, pot fi vizitate în ansamblul rezidențial premium Dumbrava Vlăsiei, situat lângă Balotești.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...