Hranipex a plătit 1,1 mil. euro pentru un depozit în Popeşti-Leordeni

Producătorul ceh de mobilă Hranipex a cumpărat pentru peste un milion de euro un depozit de 2.000 de metri pătraţi din Catalunya Industrial Park, dezvoltat în oraşul Popeşti-Leordeni de firmele spaniole ETC Inginerie şi Catalunya Imobiliare.

„Hranipex a achiziţionat o suprafaţă de aproximativ 2.000 mp, formată atât din spaţii logistice (80%), cât şi spaţii de birouri (20%). Valoarea de tranzacţionare pentru această suprafaţă a fost de 1,1 milioane euro. Investiţia Hranipex a fost singura tranzacţie finalizată în ţară în 2010 pentru un spaţiu industrial de clasa A, procesul de negociere durând aproximativ 8 luni”, se arată într-un comunicat al companiei de consultanţă imobiliară The Advisers/Knight Frank, care a intermediat tranzacţia.

Proiectul Catalunya Industrial Park a fost dezvoltat de companiile ETC Inginerie şi Catalunya Imobiliare, în urma unei investiţii de peste 20 mil. euro. „După un 2010 lipsit de dinamică, într-o piaţă a proprietăţilor industriale care a suferit datorită contracţiei, aversiunii faţă de risc, şi a lipsei finanţărilor pentru proiecte noi, sfârşitul lui 2010 a adus primul semn de revenire al acestui sector. Achiziţia unui spaţiu industrial de clasa A de către o companie care prezintă o creştere anuală încă de la intrarea pe piaţa românească indică posibilitatea unei creşteri a volumului de tranzacţii în 2011 şi a deschiderii clienţilor faţă de relocări şi faţă de produsele noi livrate în piaţă, aşa cum a fost cazul parcului industrial Catalunya”, a declarat, Mihai Păduroiu, senior consultant The Advisers/Knight Frank.

Investiţia din România urmează strategia regională de dezvoltare a grupului Hranipex, aceea de a achiziţiona viitoarele sedii ale companiei. „Tranzacţia a fost realizată din fonduri proprii, întreaga sumă fiind achitată la semnarea contractului”, a declarat, în comunicat, Urban Iosif, administratorul Hranipex.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...