Hotelierii raportează un grad de ocupare de peste 85% de 1 decembrie

Pensiunile și hotelurile din zonele de munte din România estimează un grad de ocupare de 85–90% pentru mini-vacanța de 1 Decembrie, potrivit ultimelor date www.HotelGuru.ro.

De asemenea, în topul destinațiilor preferate rămân stațiunile montane, satele din Transilvania, Bucovina și Maramureș, precum și Alba Iulia. Un trend crescător înregistrează și city break-urile cu avionul în România, încurajate fiind și de numărul mare de zboruri low cost.

Românii preferă zonele montane și zonele cu tradiție locală 

Mini-vacanța de 1 Decembrie este ocazia optimă de care turiștii profită pentru a părăsi marile aglomerații urbane și a se îndrepta către stațiunile montane din România. Și anul acesta, cele mai solicitate destinații sunt cele de pe Valea Prahovei, precum și Bran sau Moeciu. Ofertele încep de la 350-400 de lei pentru un sejur de 3 nopți, camera dublă.

De asemenea, interesul românilor se îndreaptă și către satele din Transilvania, Bucovina și Maramureș, datorită autenticității și tradițiilor acestor locuri. Pentru un sejur de 3 nopți, camera dublă, ofertele de cazare încep de la 300-350 de lei.

Și Alba Iulia este o opțiune în agenda de călătorii a românilor, fiind o destinație-reper pentru semnificația istorică a acestei perioade. Astfel, cei care vor să participe la parada de ziua națională și să se bucure de evenimentele muzicale de 1 Decembrie găsesc oferte începând cu 300 de lei, sejur de 3 zile, camera dublă.

City break-urile ocupă cursele aeriene spre marile orașe din tară

Surprinzătoare este creșterea înregistrată în numărul city break-urilor în țară, în care turiștii optează pentru transport cu avionul. Astfel, orașe precum Oradea, Timișoara și Cluj devin alternative de vacanță pentru turiștii din zone îndepărtate ale țării prin cursele aeriene operate de companiile low cost. Oferta de cazare pentru acestea începe de la 350 de lei, sejur de 3 zile, camera dublă.

- Publicitate -

Românii au comandat cu livrare la locație peste 10.000 de burgeri pe zi în 2023

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate de români cu...

The first full autonomous PENNY store in the world is open in Bucharest

PENNY opened on May 29, 2024, in Bucharest, the first full autonomous store in its network, where articles are...