Hornbach: Pereţii despărţitori, o soluţie de reamenajare

.

Realizarea de pereţi despărţitori este una dintre cele mai întâlnite metode de reamenajare a spaţiului în locuinţă, românii fiind tot mai atraşi de astfel de proiecte, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit.

 

Pereţii despărţitori sunt realizaţi din gips-carton şi reprezintă o alternativă la cei masivi, din cărămidă sau BCA. Dincolo de rolul de separare a încăperii şi de reîmprospătare al ambientului, aceştia oferă protecţie împotriva incendiilor şi zgomotelor şi ţin loc de izolare termică.

„Achiziţia de produse necesare construirii de pereţi despărţitori a cunoscut un trend crescător în ultimii ani, în principal datorită faptului că aceştia contribuie la economisirea de energie şi timp. Totodată, clienţii noştri aleg să construiască pereţi despărţitori şi pentru că vor să-şi creeze un spaţiu de locuit pe măsura nevoilor lor, într-un mod rapid, simplu şi cu un efort redus”, a declarat Mugurel – Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Astfel, pentru a veni în întâmpinarea clienţilor, în această lună, în magazinele Hornbach au fost amenajate zone speciale unde specialiştii retailerului oferă informaţii despre cum se construiesc pereţii despărţitori şi despre produsele necesare realizării acestora.

 

Avantajele pereţilor autoportanţi pe schelet metalic Knauf

După cum arată Directorul General al Hornbach România, în acest moment, în fiecare magazin Hornbach din ţară, clienţii găsesc peste 11.000 de metri pătraţi de gips-carton – material folosit pentru realizarea de pereţi despărţitori.

„Pereţii autoportanţi pe schelet metalic Knauf sunt o alternativă la pereţii interiori masivi din cărămidă sau BCA, aceasta fiind una dintre soluţiile pe care o propunem clienţilor noştri. Cu posibilitatea de montaj uscat şi rapid, aceştia au şi proprietăţi de izolare termică, fonică şi de protecţie la foc, găsindu-şi o aplicabilitate din ce în ce mai mare”, arată Mugurel – Horia Rusu.

Un avantaj suplimentar al acestora este înglobarea fără probleme a instalaţiilor electrice şi sanitare în spaţiul gol rezultat din construcţie, fără a afecta protecţia împotriva incendiilor şi izolarea fonică.

În ceea ce priveşte montarea sistemelor individuale de pereţi despărţitori, pentru a avea garanţia unui rezultat adecvat şi a unei siguranţe totale, este foarte important ca aceasta să fie făcută conform specificaţiilor tehnice ale producătorului. De asemenea, orice persoană cu abilităţi tehnice medii poate realiza o astfel de lucrare, potrivit reprezentantului Hornbach.

Acesta a mai adăugat că un factor important de care trebuie să ţină cont clienţii în momentul cumpărării de produse necesare construirii de pereţi despărţitori este ca acestea să îndeplinească cerinţele de protecţie fonică, termică şi rezistenţă la foc, întrucât extinderea unui incendiu într-o încăpere este influenţată esenţial de comportarea la foc a materialelor de construcţie cu care este realizată încăperea.

 

Îngrijirea grădinii, toamna – a doua temă a lunii în magazinele Hornbach

Odată cu venirea toamnei, Hornbach oferă românilor şi sfaturi de îngrijire a grădinii. Astfel, în octombrie, retailerul a amenajat în fiecare locaţie a sa şi o zonă specială unde clienţii pot afla cum trebuie să aibă grijă de grădinile lor în perioada următoare, pentru a se bucura cât mai mult timp de frumuseţea acestora.

„Toamna este perioada în care spaţiul verde are nevoie de o îngrijire specială. În această perioadă, grădina de legume  trebuie curăţată, plivită, săpată şi hrănită cu un îngrăşământ de bază”, explică Mugurel – Horia Rusu.

În plus, în lunile de toamnă trebuie scoase din pământ şi depozitate la adăpost, până temperaturile permit replantarea, begoniile, daliile sau gladiolele. De asemenea, tot în această perioadă se fac primele pregătiri pentru primăvară şi se platează bulbii de lalele, narcise şi brânduşe.

 

Perioada ideală pentru diverse plantări

Pomii au şi ei nevoie de îngrijire, iar toamna este cel mai bun moment pentru a le curăţa crengile uscate şi nefolositoare. De asemenea, de acum şi până la finele lui noiembrie pot fi plantaţi arbori, arbuşti şi plante perene de primăvară, care nu sunt afectate de stratul de zăpadă.

„Deşi zăpada poate proteja plantele, ea le şi poate pune în pericol, în aceeaşi măsură. De aceea, pentru a fi protejate de vânt şi frig, chiar şi plantele care rămân verzi pe tot parcursul anului ar trebui acoperite cu folie specială sau alte materiale asemănătoare”, spune reprezentantul Hornbach.

Conform acestuia, nu trebuie uitate ghivecele, jardinierele de pe balcon şi terase, care trebuie curăţate şi puse la adăpost de ploaie. În ceea ce priveşte gazonul, toamna trebuie efectuate ultimele tratamente şi tunderi deoarece în acestă perioadă, acesta are un ritm mai lent de creştere.

De asemenea, este indicat ca în lunile de toamnă să fie protejate şi toate obiectele decorative din grădină iar uneltele să fie depozitate într-un loc special, pentru a nu fi afectate de rugină sau umezeală.

- Publicitate -

Piața de influencer marketing din România va depăși 100 milioane de euro în 2024

Totalul bugetelor estimate din influencer marketing vor trece de 100 milioane euro în anul 2024, o creștere uriașă comparativ...

Sciccheria, Steam, Velocita și French Revolution sunt chiriași în clădirea Arghezi 4

Restaurantul cu specific italian Sciccheria, lanțul de cafenele Steam, gelateria artizanală Velocita și cofetăria French Revolution, toate business-uri locale,...