Homing Properties va relua lucrările la proiectul Icoanei Gardens

Homing Properties a câștigat procesul împotriva Primăriei Capitalei și poate relua lucrările la proiectul Icoanei Gardens din București.

Compania va dezvolta în această zonă un proiect rezidențial care va integra elemente din clădirile vechi (Strada Icoanei nr. 2-8), pe care le-a achiziționat încă din 2018.

Conform documentelor furnizate de Ministerul Culturii, acestea nu sunt clasate ca monumente istorice și nu sunt nici vizate pentru a fi clasate ca monumente istorice.

Autorizația de construcție și demolare a fost obținută la sfârșitul lui 2020, după mai multe consultări cu Comisia de Cultură și Comisia de Trafic.

Primăria a încercat să blocheze proiectul

În luna februarie 2021 compania a primit o adresă/notificare de la Primarul General Nicușor Dan prin care acesta a anunțat că suspendă Certificatul de Urbanism, Autorizația de Demolare și Autorizația de Construire.

Acesta a invocat „puternice suspiciuni de negalitate”, fără să precizeze exact care sunt acelea.

Mai mult, adresa respectivă nu avea un temei legal din numeroase motive, în primul rând fiind faptul că un primar nu are capacitatea de a suspenda acte administrative emise de primărie.

În acest context, Homing Properties a depus o cerere de suspendare adresă/notificare respectiv la Tribunalul București – Secția II-a Contencios Administrativ și Fiscal.

Procesul s-a judecat la Tribunalul București, iar dosarul a fost soluționat prin sentință civilă prin care s-a respins cererea primarului de a repune dosarul pe rol în urma noii adrese/notificări, și a dispus suspendarea adresei din luna februarie 2021.

Astfel, compania poate relua lucrările la proiectul Icoanei Gardens.

Cum va arăta proiectul Icoanei Gardens

Icoanei Gardens va avea un atrium de 10 m lățime și 10 m înălțime (echivalent cu 3 etaje), care permite reproducerea fațadei uneia dintre clădirile anterioare.

Acest atrium comunică cu o grădină interioară de 750 mp, care reprezintă aproape 40% din suprafața proiectului.

Denumirea de Icoanei Gardens vine de la localizarea clădirii între 2 grădini, respectiv Parcul Icoanei și grădina nou creată.

De altfel, întregul acoperiș al clădirii este gândit să fie o grădină de acoperiș.

Icoanei Gardens va avea 45 de apartamente, iar investiția se ridică la 10 milioane euro.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...