Hi, School! – primul ziar realizat de liceenii din Capitala in parteneriat cu un cotidian national

.
.

 Organizaţia non-guvernamentală Bene Merenti, în parteneriat cu ziarul Curierul Naţional au lansat un proiect educațional prin care liceenii au dezvoltat publicația dedicată tineilor, Hi,School!.

Lansat cu ocazia Zilei Copiilor, 1 iunie, primul număr al ziarul Hi,School! a fost oferit tinerilor aflați în Parcul Lumea Copiilor și apoi distribuit gratuit în liceele sectorului 4.

Proiectul a început cu luna februarie a acestui an, iar în cele patru luni surse, cei 14 liceeni implicaţi în redacția publicației au învăţat să scrie materiale jurnalistice, şi-au testat talentul de foto reporter, au făcut o simulare a procesului legislativ în cadrul unei vizite la Palatul Parlamentului, au învăţat cum se promovează un  ziar sau cum se realizează machetarea unei publicații.

„Am început proiectul Hi, School! în luna februarie, împreună cu liceenii din sectorul 4, care au dorit să participe la acest proiect fiind pasionaţi de arta scrisului. Cei care fac parte din redacția ziarului, deşi sunt la vârsta de 16,17 sau 18 ani au dat dovadă de abilităţi şi competenţe pentru a deveni adevăraţi jurnalişti. Proiectul va continua, iar dorinţa noastră este să realizăm un ziar al tinerilor din Bucureşti şi să ne extindem în câteva orașe de  provincie”, a declarat Cristian Hăţis, managerul și inițiatorul proiectului Hi,School!.

Proiectul a beneficiat de extraordinara susținere a Inspectoratului Școlar al Sectorului 4, Primăriei Sectorului 4, Fundaţiei pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, For Sale Comunicare, Tailored PR & Events, iar costurile de tipar ale primului număr al publicației au fost suportate de Flame Trust UK.

Pe lângă varianta tipărită a fost dezvoltată și o ediţe online a ziarului, care poate fi găsită accesând https://curierulnational.ro/hischool. De asemenea, puteți să citiți articolele și să intrați în contact cu echipa Hi,School! și pe Facebook: https://www.facebook.com/ZiarulHiSchool.

Elevii care fac parte din redacţia ziarului: 
Georgia Zavatti – Elevă, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, Clasa a X-a,
Larisa Glonţ – Elevă, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, Clasa a XI-a,
Francesca Savu – Elevă, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, Clasa a XI-a,
Andreea Barb, Elevă, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, Clasa a IX-a,
Raluca Chiru, Elevă, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, Clasa a XI-a,
Mădălina Iancu, Elevă, Colegiul Naţional Octav Onicescu, Clasa a XI-a,
Florentina Tudor, Elevă, Colegiul Naţional Octav Onicescu, Clasa a XI-a,
Anamaria Banu, Elevă, Colegiul Naţional Octav Onicescu, Clasa a XI-a,
Dumitra Mocean, Elevă, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, Clasa a X-a,
Maria Adriana Bebelea, Elevă, Colegiul Naţional Octav Onicescu, Clasa a XI-a,
Alina Manafu, Elevă, Colegiul Naţional Octav Onicescu, Clasa a XI-a,
Iuliana Roşu, Elevă, Colegiul Naţional Octav Onicescu, Clasa a XI-a,
Vlad Toma Roată, Elev, Colegiul Naţional Octav Onicescu, clasa a XI-a,
Maximilian Barat, Elev, Colegiul Romano-Catolic Sf. Iosif, Clasa a XII-a.

Despre Bene Merenti

Misiunea Bene Merenti este de a dezvolta competenţele, aptitudinile şi abilităţile tinerilor în vederea creşterii competitivităţii acestora în structurile economiei bazate pe cunoaştere.

Organizaţia Bene Merenti înfiinţată în anul 2012 îşi propune să dezvolte acţiuni inovatoare în vederea insertiei pe piaţa muncii a tinerilor, să reprezinte interesele tinerilor în raport cu instituţiile de învăţământ, autorităţile publice şi angajatori.

Promovăm meritocraţia şi excelenţa şi dezvoltăm programe de training, mentorat şi coaching destinate tinerilor.

Ne puteţi găsi pe Facebook la https://www.facebook.com/benemerenti.ro
sau pe site: www.benemerenti.ro.

Despre Curierul Național

Apărut pe piaţa media în 1990, Curierul Naţional s-a dovedit o adevărata “şcoală de presă”, ziarişti care au ajuns nume mari în presa romanească şi-au început cariera la această publicaţie.

 

Gândit încă de la primul număr ca o busolă pentru românii confruntaţi cu tranziţia năucitoare către o economie capitalistă, Curierul Naţional încearcă să fie un barometru ce reflectă tendinţele şi oportunităţile mediului economic şi financiar actual.

 

Curierul Naţional este primul cotidian înfiinţat după revoluţia din decembrie 1989, iar în ultimii cinci ani s-a transformat dintr-un ziar generalist într-o publicaţie ce se axează pe informaţii şi analize ale mediului economic

 

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...