All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 27 mai | 2020

Hell Energy înlocuiește PET-urile cu doze de aluminiu

Centrul comercial Shopping Park Mediaș, de lângă Kaufland, se extinde

Centrul comercial Shopping Park Mediaș își mărește suprafața comercială la peste 16.900 mp și va deveni cel mai mare retail park din...

Hell Energy reduce considerabil îmbutelierea produselor sale în ambalaje PET și țintește ca în termen de 5 ani 99% dintre produsele marca Hell și XIXO să fie îmbuteliate numai în doze de aluminiu.

Hell Energy a reușit să reducă treptat, în ultimii 5 ani, numărul de produse îmbuteliate în sticle PET, ajungând ca în prezent peste 95% dintre produsele sale să fie îmbuteliate în doze de aluminiu ecologice 100% reciclabile. Compania deține propria unitate de producere a dozelor de aluminiu.

- Publicitate -

„Hell Energy este lider de piață în mai multe țări și deține atât propria fabrică de îmbuteliere, cât și o fabrică de producție a dozelor de aluminiu. Acest lucru ne oferă o poziție strategică fără egal. Dozele de aluminiu pe care le fabricăm sunt 100% reciclabile și pot fi reciclate de nenumărate ori și consider că le putem numi în siguranță ambalajele viitorului”, a declarat Barnabas Csereklye, CEO Hell Energy.

De ce doze de aluminiu

Proprietățile aluminiului îl recomandă ca cea mai sustenabilă variantă de ambalare a băuturilor și alimentelor. Pe de o parte, dozele de aluminiu sunt 100% reciclabile, iar pe de altă parte, acestea pot fi reciclate de nenumărate ori fără a-și pierde calitatea sau proprietățile.

În plus, o doză de aluminiu utilizată este reciclată și ajunge, în medie, în 60 de zile din nou pe raft, iar 95% din energia consumată pentru fabricarea ei este salvată. Ca proiecție, dacă toate dozele de aluminiu folosite într-un singur an ar fi reciclate, ar fi economisită suficientă energie electrică pentru a acoperi consumul a 4 milioane de gospodării pentru un an.

Fabrica de doze de aluminiu a Hell Energy a fost inaugurată în anul 2017. Cu o suprafață de 42 000 de metri pătrați, fabrica are o capacitate de producție anuală de 1,5 miliarde de doze de aluminiu.

- Publicitate -

ULTIMELE