All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

Hell Energy înlocuiește PET-urile cu doze de aluminiu

Hell Energy reduce considerabil îmbutelierea produselor sale în ambalaje PET și țintește ca în termen de 5 ani 99% dintre produsele marca Hell și XIXO să fie îmbuteliate numai în doze de aluminiu.

Hell Energy a reușit să reducă treptat, în ultimii 5 ani, numărul de produse îmbuteliate în sticle PET, ajungând ca în prezent peste 95% dintre produsele sale să fie îmbuteliate în doze de aluminiu ecologice 100% reciclabile. Compania deține propria unitate de producere a dozelor de aluminiu.

- Publicitate -

„Hell Energy este lider de piață în mai multe țări și deține atât propria fabrică de îmbuteliere, cât și o fabrică de producție a dozelor de aluminiu. Acest lucru ne oferă o poziție strategică fără egal. Dozele de aluminiu pe care le fabricăm sunt 100% reciclabile și pot fi reciclate de nenumărate ori și consider că le putem numi în siguranță ambalajele viitorului”, a declarat Barnabas Csereklye, CEO Hell Energy.

De ce doze de aluminiu

Proprietățile aluminiului îl recomandă ca cea mai sustenabilă variantă de ambalare a băuturilor și alimentelor. Pe de o parte, dozele de aluminiu sunt 100% reciclabile, iar pe de altă parte, acestea pot fi reciclate de nenumărate ori fără a-și pierde calitatea sau proprietățile.

În plus, o doză de aluminiu utilizată este reciclată și ajunge, în medie, în 60 de zile din nou pe raft, iar 95% din energia consumată pentru fabricarea ei este salvată. Ca proiecție, dacă toate dozele de aluminiu folosite într-un singur an ar fi reciclate, ar fi economisită suficientă energie electrică pentru a acoperi consumul a 4 milioane de gospodării pentru un an.

Fabrica de doze de aluminiu a Hell Energy a fost inaugurată în anul 2017. Cu o suprafață de 42 000 de metri pătrați, fabrica are o capacitate de producție anuală de 1,5 miliarde de doze de aluminiu.

- Publicitate -

S-AR PUTEA SĂ ÎȚI PLACĂ

MONEY BUZZ! EXCLUSIV