All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

vineri | 30 octombrie | 2020

Happy Cinema continuă planurile de extindere în ciuda pandemiei

Happy Cinema intenționează să deschidă încă două cinematografe în viitorul apropiat și să preia alți operatori de cinematografe.

Happy Cinema este al doilea lanţ de cineplexuri ca acoperire naţională şi este un brand construit cu un capital 100% românesc.

Operatorul este prezent în Bucureşti, Bacău, Buzău, Bistriţa, Focşani şi Alexandria, în locații de tip mall și strip mall.

În septembrie, cădere cu 65% a vânzărilor

Happy Cinema este singurul lanț de cinematografe care a deschis de la 1 septembrie 2020, vânzările fiind grav afectate în această primă lună.

- PUBLICITATE -

Comparând încasările din cele 6 locații dintr-o lună de dinainte de pandemie cu luna septembrie 2020, se observă o scădere cu aproape 65%.

„De la începutul anului avem o scădere de 75% a indicatorilor financiari. Industria cinematografică își va reveni extrem de lent, iar această revenire este condiționată de o evoluție pozitivă a pandemiei și, până la urma, de găsirea unor soluții mai eficiente de luptă împotriva COVID-19. Studiile arată că în 2023-2024 se va reveni la cifrele din 2019, însă noi suntem încrezători că oamenii își doresc să meargă din nou la cinema” declară Ecaterina Mateescu, administrator Happy Cinema. 

Happy Cinema a obținut finanțare prin IMM Invest atât pentru capital de lucru, cât și pentru investiții, și urmează să aplice și pentru granturi nerambursabile pentru capital de lucru și investiții, prin OUG 130/2020.

Urmează ca în viitorul apropiat să se inaugureze Happy Cinema Slobozia şi Happy Cinema Colosseum Mall din Bucureşti, dar se are în vedere și preluarea altor operatori de cinema de pe piață.

- PUBLICITATE -