Hagag va investi 20 milioane euro în reabilitarea Palatului Știrbey

Hagag Development Europe a primit certificatul de urbanism în vederea autorizării executării lucrărilor de construcții privind restaurarea, consolidarea și refuncționalizarea clădirii monument istoric Palatul Știrbey.

Reprezentanții companiei au solicitat, în completare, un aviz adițional pentru reconstruirea corpului anexă ce adăpostea fosta remiză de trăsuri.

Bugetul alocat pentru lucrările de recondiționare a Palatului și reedificarea corpului anexă este de 20 de milioane de euro.

Lucrările de restaurare ale Palatului Știrbey vor urma linia proiectelor H Victoriei 109 și H Victoriei 139, dezvoltatorul având deja expertiză în restaurarea unor clădiri emblematice pentru Calea Victoriei.

Cum va arăta Palatul Știrbey după reabilitare

Imaginea exterioară a clădirii va fi complet restaurată, fațadele edificiului urmând a fi readuse la aspectul și strălucirea inițială, iar imaginea interioară va fi reconstituită conform planurilor istorice, cu respectarea, în limita posibilităților tehnologice, a tehnicilor și materialelor tradiționale.

Palatul Știrbey se întinde pe o suprafață construită la sol de 776 de metri pătrați și o suprafață construită desfășurată de 2.933 de metri pătrați, având un regim de înălțime de S+P+E+M.

Întreaga clădire va fi restaurată și reconsolidată, inclusiv elementele decorative exterioare.

Galerie comercială pentru branduri de lux

După reintroducerea în circuitul public, interiorul clădirii va găzdui o galerie high-end pentru mărci premium cu renume internațional.

Va fi amenajat și un spațiu modern destinat unor evenimente culturale si expunerii lucrărilor de artă semnate de artiști contemporani, români și internaționali, pe care dezvoltatorul o va pune, cu titlu pro-bono, la dispoziția acestora din urmă.

- Publicitate -

Ultimele

Cum motivezi angajații în 2023 – 4 strategii care funcționează cu succes

În cadrul unui loc de muncă, motivația angajaților este un factor important, care nu trebuie neglijat, pentru că aceasta...