Hagag a primit autorizația de construire pentru renovarea Palatului Știrbei

Dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe a primit autorizația de construire pentru demararea lucrărilor de consolidare și renovare a Palatului Știrbei din Calea Victoriei, nr. 107.

Compania a inițiat procedura de licitație pentru selectarea antreprenorului general și vrea să înceapă curând lucrările la primul său proiect de spații de retail: H Știrbei Palace. 

Clădirea palatului va fi consolidată și renovată în întregime, păstrându-se proporțiile și regimul de înălțime, iar fațadele și elementele decorative exterioare și interioare vor fi restaurate.

Imobilul este clasat drept monument istoric de clasă A, fiind considerat unul dintre cele mai valoroase și reprezentative construcții pentru patrimoniul arhitectural, cultural și istoric din București.

H Știrbei Palace prevede și reedificarea corpului anexă al fostei remize de trăsuri, construcție care va respecta volumetria și raportul plin-gol al corpului inițial.

Odată finalizat, H Știrbei Palace își propune să devină una dintre cele mai importante galerii comerciale high-end din regiune, precum și unul dintre cele mai apreciate spații destinate artei și artiștilor contemporani.

Amenajarea exterioară va cuprinde sistematizarea verticală a curții de onoare orientată către Calea Victoriei, a segmentului de curte adiacentă corpului semicircular reconstruit, dar și a curții interioare.

CITEȘTE ȘI: H Pipera Lake, primul proiect rezidențial în București al Hagag Development

- publicitate -