„hacker:HUNTER”, documentar despre cazuri reale de infracțiuni cibernetice

Tomorrow Unlocked, revista online creată de Kaspersky, a publicat un documentar, în patru părți, care spune povestea faimosului grup APT Carbanak și a jafului său de 1 miliard de dolari. Acest film marchează lansarea unei serii de cazuri reale de infracțiuni cibernetice, numită „hacker:HUNTER”.

Cele patru episoade (care au o durată totală de 31 de minute) spun povestea modului cum, în cadrul unei investigații internaționale, patru membri ai grupului au fost arestați în Taiwan și Spania. Filmul spune povestea grupului Carbanak, cum au furat banii și de ce a fost atât de dificil să fie opriți. Documentul reunește experți din diferite companii de securitate cibernetică, precum și autorități și jurnaliști.

Carbanak este un grup foarte periculos de infracționalitate cibernetică, responsabil de furt financiar la scară uriașă. A fost primul grup care a folosit pentru infracțiunile cibernetice financiare instrumente, tehnici și procese extrem de complexe, care sunt de obicei asociate cu atacatori susținuți la nivel statal. De la aceste grupuri avansate a învățat cum să nu fie detectat în timp ce strângea o avere.

În timp, Carbanak a devenit cadrul pentru mai multe activități de infracționalitate cibernetică având același scop: câștigul financiar ilicit. În 2018, cooperarea internațională a dus la arestări ale unor persoane suspecte că au făcut parte din grup.

Filmul recent lansat este primul dintr-o serie de documentare despre marile incidente cibernetice de pe tot globul. Al doilea film din seria „hacker:HUNTER” va analiza WannaCry, epidemia cibernetică din 2017, apoi vor urma documentare despre cele mai incredibile infracțiuni cibernetice din istorie.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...