Gustul rugăciunii în farfurie: Dacia Romanian Dining lansează meniuri inspirate din bucătăria mănăstirească

Compania are ambiția de a deveni primul lanț de restaurante românești de fine dining francizabil

Restaurantul Dacia Romanian Dining, fondat de antreprenoarea Ana Maria Mircea, lansează o nouă direcție gastronomică: meniuri speciale dedicate evenimentelor private și întâlnirilor formale, inspirate din bucătăria mănăstirească românească.

Noul concept include preparate cu denumiri sugestive precum Secretele Mănăstirii Sinaia (supă cremă de usturoi), Saramura de crap a lui Ferdinand, Cârnații de pe Valea Putnei cu mămăligă sau Plăcinta ruptă din Rai, cu mere, scorțișoară și fructe de pădure.

Bucătăria monahală este una profund românească, dar prea puțin explorată în restaurante. Am văzut în ea o sursă de echilibru și de poveste

Ana Maria Mircea, proprietarul Dacia Romanian Dining

Aceste preparate se adaugă cunoscutelor meniuri de degustare ale restaurantului, cum sunt Ținutul Buzăului, axat pe ingrediente locale și prezentări ludice, sau Romanian Culture, un omagiu adus gastronomiei românești într-o formă contemporană și sofisticată, ce include reinterpretări boierești precum tocana țigănească de cerb sau sushi cu Babic.

Dacia Romanian Dining, situat în Buzău, funcționează pe un model de integrare locală, utilizând ingrediente din carmangeria familiei și de la producători regionali, iar meniurile sunt inspirate de patrimoniul cultural al zonei – de la Geoparcul Ținutul Buzăului la vestigiile de la Pietroasa.

CITEȘTE ȘI | OpenKitchen, branduri de restaurante virtuale pentru afacerile HoReCa

- publicitate -

articole noi