GTC vinde trei malluri din estul tarii

.

Globe Trade Center a hotărât să scoată la vânzare mall-urile Galleria din Buzau, Piatra Neamţ şi Suceava.
Decizia are la bază dificul­tărţile generate de vânzările scăzute înregistrate în ultimii ani, la care se adaugă şi chiriile foarte mici percepute co­mer­cianţilor.

“Fiecare dintre cele trei proprietăţi au su­pra­feţe nete închiriabile cuprinse între 10.000 şi 14.000 metri pătraţi, în timp ce toate celelalte proprietăţi construite ale GTC au suprafeţe închiriabile care depăşesc 30.000 metri pătraţi şi sunt mai mult orientate spre chiriaşii inter­na­ţi­onali. GTC a decis să se concentreze pe centrele co­merciale mari pe fondul schim­bării condiţiilor pieţei, din cauza costurilor de operare relativ mari pentru propri­etăţile mici şi mixul lor diferit de chiriaşi care duc la lipsa unei sinergii cu activele mai mare pe care grupul le reţine”, a declarat, într-un comunicat, Alain Ickovics, reprezentant al GTC.
Cele trei comerciale vor fi vândute unui investitor privat internaţional, iar tranzacţia se află în curs de audiatare şi de aprobare, astfel că se esti­mează că înţelegerea va fi finalizată în primul trimestru din 2013.

 

Mall-ul de la Buzău a fost primul deschis sub brandul Galleria, în septembrie 2008, iar câteva luni mai târziu, în primăvara anului 2009 a fost inaugurat şi Galleria Suceava, în urma u­nei investiţii de 25 de mili­oane de euro. Galleria Piatra Neamţ a fost deschis la înce­putul lunii septembrie 2009. Investiţia a fost de 20 de mi­lioane de euro. GTC mai deţine şi mall-ul Galleria din Arad, inaugurat anul trecut.
Cele patru mall-uri din Ro­mânia erau evaluate la 84 de milioane de euro la sfârşitul anului trecut, iar valoarea a­cestora s-a diminuat în pri­mele şase luni cu 12 milioane de euro, la 72 milioane de euro. Mall-urile totalizează 69.000 metri pătraţi, cu o rată de ocupare de 89%.
“Tranzacţia va duce la îm­bunătăţirea fluxului de nume­rar, a profitului şi a pier­derii de 3 până la 4 milioane de euro pe o bază anuală, de când proprietăţile au mers pe pierdere. În urma tranzacţiei, GTC recunoaşte o pierdere din reevaluare de 19 milioane de euro în trimestrul al treilea din acest an”, mai spun re­prezentanţii GTC.

- Publicitate -

Românii au comandat cu livrare la locație peste 10.000 de burgeri pe zi în 2023

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate de români cu...

The first full autonomous PENNY store in the world is open in Bucharest

PENNY opened on May 29, 2024, in Bucharest, the first full autonomous store in its network, where articles are...