Grupul Leier, investiții de peste 25 milioane euro în România

Companiile din România ale Grupului Leier derulează în prezent investiții de peste 25 milioane euro, cumulat.

Investițiile aflate în desfășurare presupun deschiderea a două fabrici de betoane în Șimand, județul Arad, respectiv Câțcău, județul Cluj, edificarea unei noi secții de prefabricate din beton la Iași, precum și tehnologizarea proceselor de producție în fabricile actuale ale Grupului Leier din România.

Grupul Leier este prezent pe piața locală din 2006, fabrica de la Alba fiind prima din România deschisă sub tutela sa.

Leier a cumpărat în 2018 cea mai mare fabrică de cărămidă la nivel național – Brikston, iar în 2019 și-a consolidat poziția prin achiziționarea Siceram – singurul producător de țiglă și blocuri ceramice din România.

Potrivit datelor companiei, cifra de afaceri înregistrată de Leier Rom în anul 2019 a fost de peste 5 milioane de euro, în creștere cu 25% față de anul precedent.

Aceasta are la bază producția de prefabricate din beton – elemente de cofraj, zidărie, elemente pentru sisteme de canalizări, dale, pavele, coșuri de fum, borduri, panouri fonoabsorbante și alte produse speciale de înaltă calitate.

Prima fabrică Leier din România s-a construit în 2005 și și-a început activitatea în iunie 2006.

Strategia de dezvoltare a grupului Leier în România s-a concretizat în anul 2018 prin achiziția celei mai mari fabrici de cărămidă la nivel național – Brikston.

În 2018, Brikston a înregistrat o evoluție pozitivă a cifrei de afaceri, cu peste 6% față de anul precedent, atingând peste 22 milioane de Euro, acest rezultat fiind încă o odată depășit în 2019 împreună cu noua echipă de conducere.

Grupul Leier și-a consolidat poziția strategică în piața materialelor de zidărie ceramică prin achiziția, la începutul lui 2020, a unui unicului producător român de țiglă și blocuri ceramice din zona centrală a României – Siceram.

În anul 2019, Siceram a înregistrat o cifră de afaceri de peste 22 mil. Euro, în creștere cu 18% față de anul precedent.

Grupul Leier este activ în 7 țări (Austria, Ungaria, Polonia, Slovacia, România, Croația și Ucraina) în domeniul producției de materiale pentru construcții, comercializării și service-ul autovehiculelor premium (BMW, Mini, Hyundai și Skoda), în cel imobiliar și al confecțiilor metalice / ingineriei mecanice.

- publicitate -

trebuie să citești