Green Genius semnează primul contract de dezvoltare energie solară în România

Compania va lucra cu doi dezvoltatori locali români cu o istorie și experiență solidă în domeniu, Daniel Vlăsceanu și Ștefan Ene

Compania de energie regenerabilă Green Genius semnează primul contract de dezvoltare de energie solară din România, parte a unui portofoliu total de 500MW.

Cooperarea va începe prin dezvoltarea unui parc fotovoltaic de 10 MW în comuna Ulmi, jud. Dâmbovița, o investiție de peste 8 milioane euro. Proiectul are asigurată deja conexiunea, iar faza de construcție ar trebui să înceapă în al doilea trimestru din 2023.

În prezent, Green Genius are proiecte în lucru de 180 MW în România și își propune să construiască un portofoliu de energie fotovoltaică de 500MW în următorii trei ani.

Proiectele companiei sunt dezvoltate în 8 țări europene. Până în 2025, capacitatea totală a proiectelor de energie regenerabilă implementate de Green Genius este de așteptat să ajungă la 2 GW.

Daniel Vlăsceanu deține Leonidas Energy, companie prin care dezvoltă proiecte fotovoltaice și are în curs de dezvoltare aproximativ 250 MW, în locații din sudul României.

Ștefan Ene este avocat specializat în domeniile energie și mediu, cu o experiență de peste 14 ani.

Împreună cu mai mulți parteneri și investitori, Ștefan Ene dezvoltă o serie de proiecte de energie regenerabilă (parcuri fotovoltaice). Un prim pipeline de proiecte se află în stadiu avansat de autorizare și are o capacitate cumulata de 230 MW.

Un al doilea pipeline, de o dimensiune similară, este în stadiu final al procesului de securizare a terenurilor, procedurile de autorizare, urmând a fi demarate la începutul anului 2023.

CITEȘTE ȘI: România, locul 3 la Olimpiada Caselor Solare din Ungaria

- Publicitate -

Ultimele

Modele de afaceri care pot beneficia de pe urma cutiilor de autoformare

Cutiile de autoformare sunt un tip de ambalaj ce sunt utilizate într-o arie vastă de domenii. Scopul lor este...