Cartierul Green City va fi finalizat integral in ultimul trimestru al anului

Cartierul de vile Green City, amplasat in localitatea 1 Decembrie va fi finalizat integral si livrat pietei in ultimul trimestru al acestui an. Proiectul, demarat la inceputul lui 2009, cu o investitie estimata de 100 de milioane de euro, se deruleaza in trei etape.

In prezent, sunt finalizate cele 356 de case Neva, construite in etapa 1 a investitiei, la care finantarea a fost asigurata prin credit bancar si alte 170 de case Neva, finantate din surse proprii. Mai mult de jumatate din locuintele construite au fost vindute, cartierul incepind sa fie locuit din toamna anului 2009.

In ultimul trimestru al anului trecut, au fost demarate lucrarile de constructie la cartierul Tamisa, un complex cu 180 de vile, termenul de livrare planificat pentru aceste locuinte fiind trimestrul patru al acestui an. Investitia in locuintele Tamisa este asigurata de asemenea din surse proprii.

Pe fondul inaspririi conditiilor de creditare si rambursare a imprumutului contractat pentru primele 356 de case Neva, Green City Construct, dezvoltatorul primei etape a constructiei, a decis sa solicite procedura reorganizarii judiciare, pentru a mentine valoarea locuintelor la un nivel ce poate fi accesat printr-un credit bancar, in actualele conditii economico-financiare.

„Ne-am asumat riscul unei decizii mai putin obisnuite pentru piata locala, pentru a ne proteja clientii, actuali si viitori. Procedura reorganizarii judiciare ne ajuta sa oferim clientilor case la valori care pot fi accesate printr-un credit bancar, in conditiile actuale de eligibilitate. O buna parte din locuintele contractate pe etape in etapa 1 a cartierului Neva au fost achizitionate prin rate direct la dezvoltator, termenul limita pina la care puteau achita integral locuinta printr-un credit bancar fiind 31 decembrie 2012. Reorganizarea judiciara le permite clientilor sa aiba suficient timp la dispozitie pentru a contracta un credit bancar, necesar achitarii diferentei de pret, in conditiile in care in ultimele luni, puterea de cumparare si, implicit, nivelul de eligibilitate bancar al acestora a scazut drastic”, a declarat Alexandru Petrescu, director de vinzari al Green City.

Green City: Procedura reorganizarii judiciare nu afecteaza locuintele construite si modul de functionare a complexului rezidential.

Ansamblul de vile Green City a fost construit dupa modelul oraselor satelit din zonele metropolitane ale marilor capitale europene, locuitorii avind la dispozitie, in imediata apropiere a locuintei, toate facilitatile de care dispune o organizare urbana: supermarket, gradinita de stat, farmacie, cabinet medical, restaurant, cafenea, contracte directe cu furnizorii de utilitati.

Casa Tamisa are Parter plus 2 niveluri, cu o suprafata totala utila de 195 mp si se adreseaza familiilor cu mai multi copii sau care vor sa beneficieze de spatiu.

Casa Neva, construita in etapa 2 a proiectului, are o suprafata totala utila de 120 de mp, distribuiti la parter +etaj.

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...