Grecia și Austria introduc amenzi pentru persoanele nevaccinate

Grecia amendează cu 100 euro pe lună fiecare persoană cu vârsta de peste 60 de ani care nu este vaccinată împotriva Covid-19.

Ministrul Sănătății numește această sancțiune „taxă pentru sănătate” întrucât fondurile din amenzi vor merge la bugetul spitalelor. Măsura se va aplica începând cu data de 16 ianuarie 2022.

Și în Austria, guvernul își propune să introducă începând cu data de 1 februarie 2022 o amendă de 3.600 euro pentru persoanele nevaccinate anti-Covid.

Amenda se va aplica din nou dacă persoana respectivă va fi verificată și a doua oară și va fi în continuare nevaccinată.

Sancțiunea se va aplica persoanelor peste 14 ani, fiind exceptate doar cei care nu se pot vaccina în urma unor condiții medicale preexistente.


America / Cel puțin trei persoane au murit și șase au fost rănite într-un atac armat la un liceu din Michigan. Suspectul este un elev de doar 15 ani.

Omicron / Ministerul Sănătății din Olanda a identificat două cazuri de infectare cu varianta Omicron a Covid-19 ce datează de cel puțin 10 zile. Între timp, noua tulpină a fost identificată și în Danemarca și Suedia. Numărul țărilor care au raportat cazuri de infectare cu Omicron a ajuns la 17.

Vaccin / Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că poate aproba în maxim patru luni un vaccin pentru noua tulpină a coronavirusului. De asemenea, vaccinul Novavax va primi undă verde până la sfârșitul anului.

Barbados / Micuța insulă din Caraibe a devenit republică după ce a înlocuit-o la conducerea țării pe regina Marii Britanii cu președinta Sandra Mason. Au trecut 55 de ani de la momentul în care Barbados și-a declarat independența.

Carne „falsă” / Estimările Bloomberg arată că piața globală a cărnii obținute în laborator va ajunge la peste 450 de miliarde USD în 2040. Cel mai mare jucător din această piață rămâne Beyond Meat.

Asia / În timp ce Xi Jinping, președintele Chinei, anunță că va dona peste 1 miliard de doze de vaccin către țările africane, Japonia închide total granițele.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...