GP Tom transformă telefonul în terminal de acceptare a plăților cu cardul

O nouă aplicație de plată care permite transformarea unui telefon mobil într-un terminal de acceptare a plăților cu cardul a fost lansată de Global Payments și BCR.

Aplicația GP Tom permite comercianților să accepte plăți cu cardul prin intermediul telefonului mobil, înlocuind, astfel, terminalul clasic (POS).

Aplicația este compatibilă cu toate telefoanele care au sistem de operare superior Android 8 și un chip NFC încorporat. Astfel, micii comercianți nu vor mai avea nevoie de terminale de plată, totul desfășurându-se prin intermediul telefonului mobil.

Așadar, aceștia pot accepta plăți cu cardul oriunde există acoperire GSM sau conexiune wireless, iar chitanța va fi trimisă prin email sau sms.

Studiile Global Payments arată că numai în România, Austria, Cehia și Slovacia, s-au efectuat anul trecut, în medie, 1,5 milioane tranzacții pe zi, cu 20% mai mult față de 2019.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...