Globalworth publică primul său raport de dezvoltare sustenabilă

Globalworth publică primul Raport Anual de Dezvoltare Sustenabilă, care detaliază performanțele rezultate din politicile economice, sociale și de mediu ale companiei pentru anul 2018.

Raportul a fost realizat în conformitate cu standardele GRI (Global Reporting Initiative) și potrivit reglementarilor EPRA sBPR (recomandări de raportare a bunelor practici pentru sustenabilitate ale European Public Real Estate Association).

Cladirile dezvoltate de Globalworth beneficiază de numeroase certificări verzi, printre care și singura recunoaștere internațională de tip EDGE acordata unei clădiri din Romania, distinctie destinată edificiilor care au un consum de apa și energie cu cel putin 20% mai mic decat omoloagele lor clasice.

Mai mult, în 2018 a fost înființată Fundația Globalworth, implicată deja în numeroase inițiative de CSR pentru educație, mediul înconjurător și îngrijire paliativă, completând acțiunile companiei în direcția echității sociale.

Politicile grupului au fost îndreptate încă de la început și către incluziunea sociala și egalitatea de șanse. În consecință, datele reflectă faptul că, anul trecut, din numarul total al angajaților Globalworth, 48% sunt bărbati și 52% sunt femei.

„Încă de la fondarea Globalworth, am muncit din greu să construim un portofoliu care respectă mediul și o entitate de care atat noi, cât și oamenii din jurul nostru, să putem fi mandri. Aducandu-ne contribuția în comunitățile în care locuim și muncim, în timp ce gestionăm cu grijă impactul social, de mediu și economic al felului in care noi și partenerii noștri ne desfășurăm activitatea sunt prioritățile noastre cheie. Primul nostru raport de dezvoltare sustenabilă oficializeaza astfel acțiunile noastre responsabile de până acum și subliniază angajamentul nostru de a ne continua eforturile și pe viitor”, precizează Stamatis Sapkas, Deputy Chief Investment Officer la Globalworth.

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...