Globalworth Campus obține certificarea BREEAM Excellent

Globalworth a obținut certificarea „verde” BREEAM la nivel Excellent pentru Tower 1 și Tower 2, primele două clădiri de birouri din proiectul Globalworth Campus.

Toate clădirile din portofoliul Globalworth din România au certificare „verde”, majoritatea dintre ele au primit BREEAM Excellent/LEED Gold sau chiar certificare de nivel mai înalt. Mai mult, Globalworth Tower, una dintre clădirile dezvoltate de companie în zona de nord a Capitalei, a fost primul proiect din România și din Europa de Sud-Est care a obținut cea mai înaltă certificare „verde”, respectiv LEED Platinum.

Tower 1 a fost finalizat în iulie 2017 și are o suprafață de 29.000 de metri pătrați de birouri de Clasa A, închiriați către companii multinaționale precum Amazon, Mindspace și Honeywell. Clădirea are 12 etaje și două niveluri subterane, oferind chiriașilor săi spații de lucru prietenoase cu mediul, zone verzi, lumină naturală pe fiecare etaj și diferite facilități de retail, conturând cea mai clară imagine a echilibrului dintre viața de la birou și cea personală.

Cea de-a doua clădire finalizată din Globalworth Campus, Tower 2, a fost dezvoltată în concordanță cu aceleași standarde înalte și a fost finalizată în aprilie anul trecut, oferind încă 28.000 de metri pătrați, închiriați către companii ca Stefanini România, Mazars România, Chain IQ și P4Cards.

Ultima clădire de birouri se află în prezent în construcție și va avea o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 35.000 mp. Mai mult, până la finalul lui 2019, proiectul va integra și una dintre cele mai mari centre de conferințe din București, ce va pune la dispoziție cele mai noi tehnologii din domeniu.

Ce reprezintă BREEAM

BREEAM reprezintă cea mai apreciată și utilizată metodă de evaluare a performanței clădirilor „verzi” la nivel mondial. De asemenea, această certificare este instrumentul principal de evaluare a performanței ecologice a unei clădiri.

BREEAM evaluează performanța de mediu, socială și economică a unui activ, ceea ce înseamnă că structurile certificate sunt mai sustenabile, sporesc bunăstarea oamenilor ce trăiesc și lucrează în ele, dar și protejează resursele naturale și le fac mai atractive pentru investiții.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...