Globalworth a înregistrat un venit operațional net de 157,3 milioane euro

Globalworth a înregistrat anul trecut un venit operațional net în creștere cu 6,5%, până la 157,3 milioane euro.

Valoarea totală a portofoliului a rămas practic neschimbată la 3 miliarde euro, din care 2,3 miliarde euro în proprietăţi certificate ca fiind „clădiri verzi”.

În 2020 Globalworth a închiriat către chiriași noi sau a extins/renegociat aprox. 303.500 mp de spații comerciale, reprezentând aprox. 25% din disponibilul total al suprafețelor comerciale închiriabile brute.

Chiria contractată anul trecut a ajuns la 183,4 milioane euro, din care 91,3% provine din închirierea clădirilor de birouri și proprietăţilor industriale.

Rata de colectare a chiriilor a rămas ridicată, la 99%, pentru acest an.

Gradul de ocupare a rămas ridicat, fiind de 90,9% la sfârșitul anului (91,7%, inclusiv opțiuni de extindere pentru chiriași).

Procentul a fost afectat de livrarea proprietăților aflate în curs de dezvoltare la începutul anului și de o scădere cu 3,3% a ratei de ocupare în clădirile operaționale pe parcursul anului.

Dezvoltatorul a livrat două clădiri de birouri clasa „A” și două unităţi industriale în România și Polonia cu o suprafață închiriabilă brută de 95.800 mp.

- Publicitate -

KFC a depășit pragul de 1 miliarde de lei vânzări în 2023 în România

Cea mai mare contribuție la rezultatele financiare ale Sphera Franchise Group anul trecut a avut-o KFC care a depășit...

România este pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT

România se clasează pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT, 4 din 10 angajați fiind femei,...