Globalworth a achiziționat două clădiri de birouri în Polonia

Globalworth a finalizat achiziția a două clădiri în Polonia, Warsaw Trade Tower (WTT) din Varșovia și Rondo Business Park din Cracovia, pentru aproximativ 170 de milioane de euro.

În urma acestor noi tranzacții, valoarea portofoliului Globalworth din cele două țări crește la 2,67 de miliarde de euro.

„Suntem încântați să adăugăm în portofoliul nostru Warsaw Trade Tower, un turn de birouri de referință în Varșovia, ce oferă un randament atrăgător și o serie de oportunități de administrare a proprietății. Achiziția Rondo Business Park din Cracovia este și ea una strategică, clădirea este poziționată lângă Quattro Business Park și creează o sinergie prin suprafața extinsă pe care o oferă împreună. Suntem foarte bucuroși să ne creștem prezența în Cracovia la peste 100.000 de metri pătrați de spații de birouri, având în vedere cererea crescută din acest oraș ca urmare a poziției sale de cel mai mare centru de servicii din Polonia și unul dintre cele mai importante din Europa”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO și CIO al Grupului Globalworth și CEO al Globalworth Poland.

Warsaw Trade Tower, o clădire reprezentativă de 38 de etaje aflată în districtul Wola din centrul orașului Varșovia, este unul dintre cei mai înalți zgârie-nori din capitala Poloniei, și a fost achiziționat pentru aproximativ 133 de milioane de euro. WTT oferă o suprafață totală închiriabilă de 45.400 de metri pătrați, beneficiind de un lobby și de majoritatea zonelor comune complet renovate. Principalul chiriaș al clădirii este AXA, căruia i se adaugă o serie de companii internaționale precum American Express, Leroy-Merlin și Mattel.

Clădirea Rondo Business Park, situată în zona de nord a Cracoviei, a fost achiziționată pentru aproape 37 de milioane de euro. Proiectul are 17.800 de metri pătrați GLA, dispuși în trei clădiri, iar printre chiriașii care au birouri aici se numără Capgemini, lider global în consultanță, servicii de tehnologie și transformare digitală.

- publicitate -