Ghid virtual pentru vizitatorii Zoo Sibiu

Vizitatorii Grădinii Zoologice Sibiu vor dispune, începând din data de 21 iulie 2016, de o aplicație mobilă utilă: un ghid virtual care va oferi informații cu privire la cele 269 de animale din 64 de specii găzduite de Zoo Sibiu.

Ghidul virtual este o aplicație mobilă interactivă, disponibilă în limba română, engleză și germană. Aceasta oferă utilizatorului informații sub formă de text, fotografii, dar și în format audio. Aplicația a fost concepută pentru platformele Android și iOS și deci poate fi descărcată din Google Play Store sau App Store.

‘Rolul Grădinii Zoologice Sibiu este în egală măsură unul de agrement, dar și educativ. Ghidul virtual întărește componenta educativă pentru că în acest fel vizitatorii, mai ales copiii și tinerii, nu vor vedea doar animalele, ci vor și învăța despre ele.’, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Cum se folosește aplicația?

Vizitatorul va descărca această aplicație pe care o găsește sub denumirea ‘Ghid virtual — Sibiu Zoo’. Ca alternativă, se poate scana QR code-ul înscris pe panourile informative de la cele două intrări în Grădina Zoo. Pentru a facilita descărcarea și utilizarea aplicației, Zoo Sibiu pune la dispoziție o rețea WiFi gratuită (Zoo_Sibiu_Public), la care vizitatorii au acces timp de două ore pe zi.

Pentru că această aplicație utilizează tehnologia de tip ‘beacon’, atunci când vizitatorul care a instalat aplicația se va apropia de un spațiu care găzduiește animale, acesta va fi informat cu privire la locația în care se află și va primi informații despre animalele pe care le poate vedea în jurul său. Pentru a primi informații despre un animal, vizitatorul va selecta numele din lista care apare pe ecranul dispozitivului său mobil.

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...