GEZE România, afaceri în creștere cu 17%

.
.

GEZE România, liderul în sisteme premium de acționare a uşilor, a ferestrelor şi a tehnologiei de siguranţă, anunță rezultate financiare de peste două milioane euro pentru anul fiscal 1 iulie 2013 – 30 iunie 2014, în creștere cu 17% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

 

Rezultatele pozitive s-au simțit încă din anul 2013, fiind susținute de procesele interne de optimizare competitivă a structurii de distribuție, a costurilor  și a personalului, la care a contribuit și revenirea pieții construcțiilor din a doua jumătate a anului trecut.

 

”În ultimul an ne-am axat pe o strategie de consolidare a business-ului si de optimizare a activității comerciale, fapt care a atras o evoluție financiară pozitivă, care a determinat ca după 10 ani de activitate locală GEZE România să devină complet independentă în raport cu structurile organizaționale ale grupului GEZE din Europa de Est. Începând cu 1 iulie, compania s-a aliniat la nivel internațional celorlalte subsidiare mari din holdingul GEZE. Previziunile noastre pentru anul în curs sunt de creștere temperată, de aproximativ 8%, mai ales că primul semestru al anului 2014 a fost unul bun din punct de vedere al numărului de proiecte precum și al vânzărilor”, a declarat Vlad Stanislav, Managing Director GEZE România.

 

Vânzările GEZE în România sunt susținute în principal de segmentele de retail cu 37% din afacerile anului financiar recent încheiat și de spațiile de birouri, inclusiv proiectele de renovări cu aproximativ 32%, urmate de segmentele industrial, medical și hotelier.

 

”O tendință pozitivă remarcată în cursul acestui an a fost creșterea complexității produselor solicitate, la standardele aplicate în Uniunea Europeană. Astfel că, sistemele special dezvoltate pentru a satisface conceptele de siguranță la incendiu, asigurarea căilor de evacuare, barrier-free building și design contemporan au avut o pondere în creștere în volumul total al vânzărilor. Volumul cel mai mare a fost generat de ușile automate, de aproximativ 50% din totalul vânzărilor, urmat de amortizoare cu o pondere de 22%, iar diferența o reprezintă sistemele pentru evacuarea fumului și a gazelor fierbinți, sistemele manuale pentru uși glisante și feroneriile pentru construcții din sticlă”, a adăugat Vlad Stanislav.

 

În ceea ce privește perspectivele anului 2015, GEZE Romania privește cu încredere piața locală și preconizează o stabilizare a creșterii pe două mari grupe de proiecte: dezvoltările noi de către investitori tradiționali care intuiesc creșterea economică viitoare sau a unor jucători nou intrați pe piața din România; pe de altă parte, o serie de proiecte blocate pe perioada crizei care dau semne de repornire.

Pe lângă aceste investiții își face apariția pe piață un nou tip de proiect, cel de renovare, modernizare și extindere a clădirilor deja existente, în special cele din segmentul de office și retail. La ora actuală în Romania aceste proiecte sunt considerate de nișă, însă ele ocupă o pondere importantă din activitatea de construcții în țările dezvoltate. Cu siguranță, pe măsură ce avansăm în timp, această nișă va deveni un segment specializat, care va contribui la creșterea valorii totale a pieței.

 

Referitor la oportunitati, GEZE este o companie extrem de atentă la segmentul de piață al clădirilor care doresc să fie certificate ‘’green’’, deoarece în aceste proiecte există un potențial mare pentru produse și sisteme premium. Aceste sisteme premium certificate special contribuie la punctajul necesar certificării întregii clădiri.  De asemenea, segmentul de servicii after sales este important, iar in acest sens amintim programul GEZE Service multi brand cu o creștere exponențială la nivel national în ultimii ani.

 

Principalele proiecte către care GEZE a livrat produse: centre comerciale – Promenada Mall, Galati Shopping City, extinderea Palas Mall Iași și refurbishment-ul Arcadia Mall Militari; lanțurile de retail și DIY – Lidl, Kaufland, Penny Market, Dedeman; segmentul de birouri – Green Gate, Floreasca Business Park, JTI Offices, Monolit Offices, The Office Cluj, Incubox Timișoara, Siemens-Continental Timișoara; industrial, hotelier, medical – Laboratorul Petrom din Brazi, Prahova, Hotelurile Kronwell Brașov si Sky Center  Ploiești, clinici medicale private, rețeaua de stații de distribuție carburant Gazprom.

 

Dintre proiectele aflate în lucru amintim: Coresi Brașov, Auchan Drumul Taberei, Liberty Tehnology Park Cluj, Modatim Offices 5 Timișoara, Sala Polivalentă Cluj, Ethos House Bucuresti, Fabrica Continental Sibiu, Floreasca Tower (refurbishment).

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...