Germania este cea mai bună țară europeană în care să călătorești cu mașina

La capitolele camping în aer liber și natură sau obiectivele turistice, Franța este țara europeană cea mai importantă, cu note finale de 100 la ambele categorii

Germania este pe locul întâi din 33 de țări europene analizate de Momondo, fiind cea mai bună țară pe care să o descoperi de la volan.

Acest lucru se datorează și faptului că aici au loc puține accidente rutiere, alături de numărul mare de stații de încărcare electrică, toalete publice și posibilităților de camping.

Spania a ieșit pe locul doi, în mare parte datorită climei foarte bune în majoritatea perioadelor din an, calității ridicate a drumurilor, niveluri reduse de poluare și a numeroaselor obiective patrimoniale UNESCO și naturale.

În ciuda faptului că este o țară destul de mică, Lituania a obținut un scor mare pentru călătoriile cu mașina, obținând medalia de bronz. Punctajul ridicat se datorează prețurilor mici pentru parcare, hotel și închirieri auto. Țara întâmpină vizitatorii și cu o mulțime de locuri de camping.

Totuși, la capitolele camping în aer liber și natură sau obiectivele turistice, Franța este țara europeană cea mai importantă, cu note finale de 100 la ambele categorii.

Elveția este pe primul loc în topul țărilor cu cele mai bune condiții rutiere, are recenzii foarte bune pentru închirierea de mașini și al treilea cel mai mic număr de accidente auto.

La categoria călătorii cu buget redus, țările din Balcani sunt în top, Serbia fiind țara care a obținut 100 puncte la această categorie.

Care este situația în România?

Ca în majoritatea topurilor legate de călătorii și în acesta România se situează la mijlocul clasamentului, pe locul 20 din cele 33 de țări analizate.

Țara noastră se clasează în Top 10 doar la capitolul călătorii cu buget redus, fiind pe locul 6 cu 84 de puncte.

CITEȘTE ȘI: 95% dintre românii din mediul urban intenționează să plece în vacanță

- Publicitate -

România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane metri pătrați

În prezent, România are un stoc total de retail modern de peste 4,3 milioane de metri pătrați, din care...

Kingfisher, proprietarul Brico Depot, deschide un hub tehnologic în Cluj-Napoca

Kingfisher, compania internațională de bricolaj care deține B&Q, Screwfix, Castorama și Brico Depot, deschide un hub tehnologic la Cluj-Napoca,...