Generator de ozon: așa elimini mucegaiului din casa ta

Aparitia mucegaiului in casa este un fenomen comun si cu totii am incercat sa scapam de petele formate cu mai mult sau mai putin succes. O solutie impotriva mucegaiului este ozonu, adica un generator de ozon de uz casnic.

Mucegaiul poate sa apara in locuri vizibile, cum ar fi baia sau bucataria, insa poate sa creasca si in locuri inaccesibile, cum ar fi sub pachet sau in spatele unei mobile de mari dimensiuni. In toate cazurile, mucegaiul poate provoca probleme de sanatate.

Mucegaiul poate provoca reactii alergice, iar acestea sunt periculoase mai ales pentru copii. Alergiile pot sa ia forma unor secretii nazale, tuse, senzatie de iritare in gat, respiratie suieratoare, lacrimare sau inrosirea ochilor, oboseala, dureri de cap sau chiar si iritatii la nivelul pielii. In afara de reactiile alergice provocate, mucegaiul poate sa conduca la aparitia unor boli pulmonare sau respiratorii, sinuzita, astm, probleme de vedere, probleme gastrointestinale.

Nu este usor sa-ti dai seama ca problemele de sanatate sunt provocate de mucegai, in special daca acesta apare in locuri ferite de vedere. Insa in cazul in care exista mucegai in incapere acesta provoaca un miros de pamant umed.

Mucegaiurile sunt ciuperci microscopice care se inmultesc prin spori, iar pentru a creste au nevoie de umiditate. Cauzele aparitiei mucegaiurilor sunt reprezentate de un mediu umed, tocmai de aceea prevenirea aparitiei mucegaiurilor sta in eliminarea umiditatii din casa. Umiditatea apare ca urmare a unei termoizolatii deficitarea sau din cauza activitatilor casnice: dus, spalare, uscarea rufelor, etc.

O solutie deosebit de eficienta, prin care se elimina mucegaiurile din toate incaperile, inclusiv din locurile greu accesibile, sau inaccesibile este ozonul.

Ozonul este un dezinfectant de 1.52 de ori mai puternic decat clorul, iar datorita formei sale prezentare: un gaz incolor si pana la o anumita concentratie, inodor, ajunge si in locurile pe care de altfel nu avem cum sa curatam de mucegaiuri.

Ozonul nu se poate stoca, datorita reactivitatii sale foarte mari, tocmai de aceea se produce prin utilizarea unor generatoare de ozon.

Firma romaneasca OzonFix produce generatoare de ozon din 1991 si le comercializeaza in shopul online www.ozonfix.ro

Generatoarele produse de OzonFix sunt adecvate atat pentru uz casnic, cat si pentru firme sau scop industrial: fabrici si intreprinderi.

Ozonul se produce folosind ca materie prima oxigenul din incaperea in care este instalata, are o durata de viata de pana la 20.000 de ore de functionare si nu are nevoie de consumabile.

Puterea extraordinara de oxidare a ozonului sta in reactivitatea sa crescuta: este formata din trei atomi de oxigen, iar a treia legatura este instabila. Din acest motiv sa ataseaza de mucegaiuri si ii distruge complet. Ozonul este 100% ecologic, nu are efecte secundare chimice, se descompune in oxigen.

Totodata, pentru a mentine un mediu fara mucegaiuri este necesar sa eliminati sursa acestora, mai concret sursa umiditatii care poate provoca reaparitia ciupercilor pe pereti.

- Publicitate -

Flanco va construi primele magazine greenfield la Botoșani și Brașov

Primele magazine greenfield (construite de la zero) ale Flanco vor fi la Brașov și Botoșani, în acest sens retailerul...

American software company TaxDome enters the Romanian market

With a strong presence in the United States and a international footprint, TaxDome brings its platform to serve the...