Gara Brașov va avea un nou terminal intermodal modern

Proiectul cu titlul „Terminal transport urban Gara Brașov” își propune să crească atractivitatea sistemului de transport public și să încurajeze cetățenii să realizeze schimbarea modală – de la transportul auto privat, la transportul public – fiind amenajat în acest scop un terminal modern în zona Gării CFR.

Investiția va fi realizată pe o suprafață de aproximativ 9000mp, din cele peste șase hectare de teren din fața gării brașovene.

Valoarea totală a proiectului este de 14.345.209,68 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate de AM POR este de 14.006.431,66 lei, respectiv peste 3 milioane euro.

Edilii estimează că proiectul se va finaliza în luna martie 2022.

Lucrările presupun construcția unui terminal intermodal în suprafață de peste 500mp spații de incintă pentru călători și aproximativ 6500mp carosabil și trotuare, pentru pietoni și mijloacele de transport în comun.

Vor fi amenajate 12 peroane pentru autobuze RATBV, se va reamenaja actualul peron de troleibuz de pe bulevardul principal, vor fi realizate noi platforme de îmbarcare și debarcare a călătorilor, iar peste peroane va fi construită o copertină pe care se vor monta panouri fotovoltaice.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...

Al doilea magazin TEDi din Pitești s-a deschis în centrul comercial Supernova

Noul magazin TEDi Supernova Pitești se întinde pe o suprafață de 755 mp și comercializează articole de uz casnic,...