Furnizorul Restart Energy lansează o emisiune de obligațiuni verzi

Restart Energy, unul dintre furnizorii independenți de energie electrică și gaze naturale de pe piața locală, lansează o emisiune de obligațiuni verzi.

Prin această emisiune, compania urmărește să obțină 3-5 milioane de euro pentru investiții.

Dobânda va fi de aproximativ 8-10%, iar listarea la Bursa de Valori București va avea loc în următoarele săptămâni.

65.000 de clienți în 2021

Restart Energy vrea ca anul acesta să își dubleze numărul de clienți casnici la 65.000 și să își majoreze veniturile cu aproximativ 80%, până la 220 milioane lei.

Creșterea este determinată de liberalizarea pieței de energie și de adăugarea de noi linii de business cu valoare adăugată mai mare, precum cea de vânzare de echipamente.

De asemenea, pe segmentul de business vizează să ajungă la 7.500 de clienți, în creștere cu 50% comparativ cu anul trecut.

Venituri mai mari cu 83% față de 2020

Avansul numărului de clienți, dar și adăugarea de noi linii de business – precum vânzarea de echipamente – vor duce la o majorare semnificativă a cifrei de afaceri.

Astfel, Restart Energy mizează pe venituri de 220 milioane lei în 2021, mai mult cu 100 de milioane lei (+83%) față de anul trecut.

Planul prevede ca la sfârșitul lui 2021 compania să atingă un profit net de 24, 2 milioane lei, comparativ cu aproximativ 13 milioane lei (estimat) anul trecut.

Proiecte de 500 de milioane de dolari până în 2025

Restart Energy vrea să lanseze anul acesta un plan de achiziții și dezvoltare de proiecte de energie regenerabilă cu o capacitate de 500 MW. Proiectele urmează să fie finalizate până la sfârșitul 2025.

Conducerea companiei își dorește ca în fiecare an, până în 2025, să achiziționeze și să dezvolte 100 MW de proiecte solare, eoliene, biogaz, biomasă și energie geotermală.

Acest plan al Restart Energy va avea nevoie de investiții de aproximativ 100 de milioane de dolari pe an. În acest sens, de curând Restart Energy a intrat într-un joint venture cu compania de consultanță și administrare a fondurilor Interlink Capital Strategies (SUA).

Pe lângă achiziția și dezvoltarea de proiecte de 100 MW anul acesta, conducerea companiei vrea că în 2021 să dubleze volumele furnizate către consumatori atât pentru furnizarea de energie cât și pentru gaze naturale. 

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...