Furnizorul local Restart Energy, joint venture cu o companie americană

Restart Energy a devenit partener într-un joint venture cu Interlink Capital Strategies din Washington, DC (SUA), o companie de consultanță și administrare a fondurilor.

Obiectivul parteneriatului este de a dezvolta proiecte de energie verde în valoare de 500 de milioane de dolari în România și țările vecine, precum și pentru a lansa platforma RED în SUA.

Investiția din România va finanța planurile Restart Energy de achiziție și dezvoltare proiecte de energie regenerabilă de 500 MW de până la finalul 2025.

Compania vrea să achiziționeze și să dezvolte în fiecare an 100 MW de proiecte solare, eoliene, biogaz, biomasă și energie geotermală.

Proiectele Restart Energy vor necesita investiții de aproximativ 100 de milioane de dolari pe an. Interlink va activa ca un consilier strategic pentru finanțarea acestor proiecte.

Ce face platforma RED

Restart Energy Democracy (RED) este o platformă online bazată pe tehnologia blockchain pentru tranzacționarea energiei care permite transferul peer-to-peer între producătorii de energie și consumatorii finali.

Platforma RED a fost lansată în 2019 în România, piața de proveniență a companiei și cea în care Restart Energy are cea mai mare bază de clienți, aproximativ 30.000 de clienți casnici și 5.000 de clienți companii.

- Publicitate -

Ultimele

Cele mai multe tranzacții cu terenuri din București includ foste platforme industriale

În perioada iulie 2022 - iunie 2023, au fost tranzacționate în București și în zona limitrofă, terenuri cu o...