Furnizorul de roboți industriali MiR, vânzări de patru ori mai mari în 2021

Stocul operațional de roboți industriali din România a depășit 4.400 unități

MiR, unul dintre cei mai importanți furnizori globali de roboţi industriali autonomi mobili, a înregistrat anul trecut în România vânzări de patru ori mai mari față de 2019, anul intrării pe piață.

De asemenea, la nivelul Europei Centrale și de Est, vânzările au fost cu 52% mai mari comparativ cu 2020. 

În 2021, MiR a crescut vânzările globale de roboţi mobili autonomi cu 42%. Doar în luna decembrie 2021 a livrat 300 de roboţi industriali către clienți, un record pentru întregul an.

Creșterea are la bază utilizarea unor modele noi de roboţi dedicați transportului de produse în unități de pruducție, în depozite şi centre de logistică, inclusiv în România.

Baza instalată de roboţi industriali din România este estimată la 4.400 de unități, conform celor mai recente date ale Industrial Federation of Robotics. Această cifră nu include roboții mobili.

MiR dezvoltă și produce cea mai avansată gamă de roboți mobili autonomi (AMR), colaborativi și siguri, care pot gestiona rapid, ușor și eficient logistica internă.

Compania are o rețea globală de distribuție cu distribuitori în peste 60 de țări și birouri regionale în New York, San Diego, Singapore, Frankfurt, Barcelona, ​​Tokyo, Seul și Shanghai.

CITEȘTE ȘI: 2,7 milioane de roboți industriali funcționează în fabrici din întreaga lume

- publicitate -