Furnizorul de plăți în rate Leanpay este operațional și pe piața din România

În Slovenia, țara de origine, este lider de piață pe nișa serviciilor de plăți în rate, cu afaceri de trei ori mai mari de la an la an

Furnizorul de servicii Buy Now Pay Later (BNPL) din Europa Centrală și de Est, Leanpay, prezent în Slovenia și Ungaria, a început să opereze și pe piața locală, după o investiție totală de 1 milion euro.

Soluția de plată în rate care se adresează atât shop-urilor online, cât și celor offline a fost deja integrată de retaileri precum Flanco, PC Garage, Lensa sau Mobilier1.

Leanpay România a fost fondat de Miša Živić – CEO, Janko Medja – CBO și Tilen Zugwitz – CFO, o echipă cu experiență vastă în antreprenoriat, management și servicii bancare.

Compania oferă soluții de plată în rate pentru comercianți și consumatori, având peste 100 de mii de utilizatori finali, credite de consum emise în valoare de peste 100 milioane de euro și circa 800 de comercianți parteneri.

În prima jumătate a anului 2021, startup-ul a securizat o investiție de 2,5 milioane euro de la fondul Lean Ventures, alocată extinderii în regiune. Astfel, România și Ungaria au fost următoarele țări vizate.

Leanpay România a obținut licența de la Banca Națională a României în septembrie 2022, iar activitatea operațională a început efectiv în iunie 2023. Echipa locală este coordonată de Vlad Răduțu, Country Manager.

CITEȘTE ȘI: Ratele bancare pot fi plătite de acasă prin Poșta Română

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Trăiește în confort și eleganță aproape de munte. Descoperă apartamente exclusiviste și casele de lux integrate în peisajul montan

Cum te-ai simți dacă ai începe fiecare zi respirând aerul curat de munte de pe terasa locuinței tale? Acest...

Cum funcționează PENNY Iuliu Maniu, primul magazin autonom al rețelei

PENNY deschide în 29 mai, la București, primul magazin autonom, în care articolele sunt scanate automat, prin intermediul unui...