Fundația Globalworth finanțează platforma de strângere de fonduri Narada

Fundația Globalworth donează organizației Narada 30.000 euro pentru prima platformă online care centralizează în timp real nevoile profesorilor și elevilor din Romania.

Potrivit celor mai recente date oferite de Edu.ro, peste 7.1000 de școli și gradinițe sunt deja în scenariile roșu și galben, ceea ce presupune educație exclusiv digitală.

În acest context, Fundațiile Globalworth și Narada au lansat narada.ro în care profesorii din România pot semnala problemele pe care le întâmpină și nevoile concrete pentru adaptarea la mediul de educație online.

Este nevoie de o platformă unde proiectele de crowdfunding ale profesorilor să fie exprimate și să rezoneze în comunitățile care, astfel, se pot mobiliza pentru a facilita accesul elevilor din medii defavorizate la educația digitalizată.

Platforma de strângere de fonduri își propune să ajute peste 10.000 de copii și 100 de profesori.

Aceștia pot sesiza nevoi și probleme precum: accesul la calculatoare și la internet; accesul la cataloage electronice și software de securitate online; dotarea sălilor din clasă cu echipamente IT; cursuri de formare pentru profesori, tehnologie pentru materiile de tip S.T.E.M.

Ulterior, profesorii articulează proiecte de crowdfunding în care își mobilizează comunitățile pentru finanțarea lor.

Tot cu scopul de a ajuta la deblocarea sistemului educațional din România, Fundația Globalworth a pus la dispoziția organizației Narada un hub în care recondiționarea, alocarea și livrarea echipamentelor către școli și profesori sunt realizate mai rapid, mai eficient și în condiții de siguranță.

- Publicitate -

Ultimele

Românii plătesc cel mai puțin pentru mâncarea tradițională de sărbători

Gospodăriile românești vor plăti mai puțin de 18 euro pentru mâncarea tradițională de Crăciun, cel mai mic cost dintre...