Frigotehnica, cifră de afaceri de peste 100 de milioane de lei în 2018

Frigotehnica înregistrează pentru 2018 cele mai bune rezultate din ultimii zece ani. Compania a obținut o creștere de 230% a cifrei de afaceri și a generat un profit de 7.5 milioane de Lei, cu o creștere Year-over-Year spectaculoasă.

Creșterea impresionantă a profitului, de la 1.7 milioane de Lei la 7.5 milioane de Lei, este meritul eforturilor susținute făcute la nivelul întregii echipe, precum și a restructurării bilanțiere prin care a trecut compania.

Noua strategie de management a fost implementată de ROCA, prima platformă de investiții și management destinată companiilor românești. ROCA a preluat acțiunile Frigotehnica în prima jumătate a lui 2018 și a reușit într-un timp record consolidarea cu succes a companiei, construind pe mixul existent de potențial și expertiză de neegalat.

Optimizarea proceselor de management a presupus includerea la nivel de top management a rolului de CFO, ocupat de Adina Cotiga, a lui Răzvan Voicu ca COO și a fost continuată prin numirea lui Ionuț Bindea ca CEO.

În luna februarie a acestui an a fost făcută tranziția către Adrian Neacșu, acum în poziția de CEO. Adrian face parte din echipa Frigotehnica încă din 2005, parcurgând toate etapele de dezvoltare în cadrul companiei, ceea ce îi aduce o viziune de ansamblu asupra evoluției industriei și capacitatea de a înțelege în detaliu procesele interne ale Frigotehnica.

„Mă simt onorat că fac parte din această echipă de oameni determinați, alături de care continui planul de dezvoltare al companiei. Dorim să ne menținem poziția de lider în domeniul instalațiilor frigorifice din România și recunoașterea pe care am dobândit-o pe plan internațional pentru soluțiile inovatoare furnizate și calitatea serviciilor. Succesul în business-ul nostru presupune ambiție, disciplină și multă muncă. Cred cu tărie în aceste valori care ne vor ghida spre a nu pierde nicio oportunitate”, a declarat Adrian Neacșu, CEO Frigotehnica

Activitatea desfășurată de Frigotehnica pe piețele externe a avut o contribuție importantă în obținerea rezultatelor record pentru 2018. Statisticile favorabile încurajează compania să își continue dezvoltarea în subsidiarele din Bulgaria și Ucraina. Totodată, Frigotehnica își propune să își crească portofoliul de proiecte executate în Franța și alte țări vestice și să își consolideze poziția și aici prin realizarea de lucrări și colaborări punctuale.

Succesul înregistrat în 2018 susține obiectivele ambițioase de viitor: pentru 2019 se dorește expansiunea pe alte piețe internaționale pe lângă cele deja explorate, o creștere a cifrei de afaceri cu 10%, precum și o creștere de 60% pe segmentul de frig industrial.

Frigotehnica, 70 de ani de activitate

Înființată în 1949, Frigotehnica, liderul pieței de frig comercial și industrial din România, împlinește anul acesta 70 de ani de activitate în piața de profil. Principala linie de business a companiei constă în oferirea de soluții moderne pentru instalațiile frigorifice ale marilor retaileri, ale centrelor logistice, precum și în industria alimentară.

- Publicitate -

Ultimele

Un nou retailer polonez intră pe piața românească. Wittchen deschide în Parklake

Retailerul polonez de articole premium din piele, Wittchen, va deschide primul magazin din România în centrul comercial ParkLake din...