Fostul cinematograf Victoria, din Slatina, transformat în atelier intercultural

Primăria municipiului Slatina anunță finalizarea lucrărilor de modernizare a sediului fostului cinematograf ”Victoria”, în urma implementării unui proiect cu fonduri de la Guvernul Norvegiei, prin intermediul Ministerului Culturii.

Numit ”Atelierul Intercultural <Victoria>”, proiectul a urmărit nu doar reabilitarea unei clădiri monument istoric, dar și valorificarea acesteia din punct de vedere arhitectural și redarea sa către publicul larg și includerea într-un circuit cultural internațional. Scopul proiectului a constat în transformarea vechiului cinematograf ”Victoria” într-un imobil cu o multiplă funcționalitate. Astfel, aici vor putea fi găzduite atât spectacole de film, dar şi de teatru, expoziţii de artă, conferinţe ș.a.

Valoarea proiectului s-a ridicat la 7,5 milioane de lei, majoritatea banilor reprezentând finanţare nerambursabilă, contribuţia municipalităţii în cadrul proiectului fiind de cca. 324.000 de lei.

Proiectul a presupus: modernizarea vechii săli de cinema şi a sălilor adiacente (camera cu balcon, casa de bilete, sala de proiecţie şi sala de vizionare), montarea a două centrale termice pe gaz, înlocuirea instalaţiilor termice, electrice şi sanitare, inclusiv amenajarea curții interioare și a subsolului pt. găzduirea de expoziții etc. Sala de cinema are o capacitate de 75 de locuri la parter şi 20 de locuri la balcon, accesul urmând să fie asigurat prin foaier – la parter, iar la etaj – prin hol şi casa scării.

Pentru a marca finalizarea implementării proiectului va fi organizată o festivitate de deschidere a ”Atelierului Intercultural Victoria” pe parcursul a cinci zile (16-20 august), interval în care sunt programate a avea loc următoarele evenimente:
– ziua 1: expoziție de fotografie cu tema ”Slatina, casa noastră”, care se va desfășura pe toată perioada celor cinci zile ale festivității de deschidere și care se va încheia cu o tombolă;
– ziua 2: spectacol de muzică lăutărească susținut de artiști de etnie rromă;
– ziua 3: workshop pe teme de cooperare internațională și multi-culturalitate;
– ziua 4: spectacol de teatru;
– ziua 5: bal tematic ”România în perioada interbelică”, acțiune ce va debuta cu proiecția unui film mut și va continua cu o seară de dans. La toate aceste activități vor fi invitate să participe atât persoane din țară, dar și din străinătate, printre acestea urmând să se afle și reprezentanți ai partenerului de proiect, Fundația EVRISS Ses din Islanda.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...