Fosta UPS Fagaras scoasa la vanzare pe bucati

sursa foto: bzf.ro

Info-Dip Insolvency SPRL, va organiza începând cu 5 iunie, licitaţii pentru vânzarea a 14 loturi de teren din patrimoniul Uzinei de Produse Speciale Făgăraş, aflată în stare de insolvenţă.

Potrivit anunţului de licitaţie, loturile pot fi achiziţionate şi individual, dar şi la întreg, la preţul de 3,075 milioane de euro.

În urmă cu două luni, cele 14 loturi de teren puteau fi achiziţionate pentru suma de 5,637 milioane de euro.

Cel mai scump lot scos la vânzare are suprafaţa de 236.971 de metri pătraţi şi porneşte de la preţul de 525.590 de euro, după ce în urmă cu două luni putea fi achiziţionat cu preţul de 976.870 de euro.

Încă din anul 2007, Uzina de Produse Speciale din Făgăraş, care funcţiona ca filială a producătorului de armament şi tehnică militară Romarm, a intrat în lichidare. Unitatea economică s-a divizat în două societăţi: prima dintre ele, Uzina de Produse Speciale, urma să preia toate datoriile vechii societăţi, prin valorificarea activelor şi terenurilor unităţii. A doua societate, denumită Fabrica de Pulberi, aflată în continuare în subordinea Romarm, îngloba cea mai mare parte a personalului şi instalaţiile viabile, susceptibile a fi repornite.

Pentru a-şi recupera datoriile, creditorii au dat în judecată societatea. Cea mai mare datorie a UPS-ului – de cinci milioane de lei – este către Primăria Făgăraş.

 

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...