All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

miercuri | 2 decembrie | 2020
-1.1 C
București

A fost lansat primul proiect fotovoltaic urban din Bucuresti

- PUBLICITATE -

.

RAMS Solar Park este beneficiara primului proiect fotovoltaic din Bucuresti. Proiectul prevede instalarea panourilor pe doua dintre cladirile industriale (H1 si H9-11) construite de RAMS in parcul din soseaua Dudesti-Pantelimon.

 

Contractul recent incheiat prevede instalarea panourilor pe doua dintre cladirile industriale (H1 si H9-11) construite de RAMS in parcul din soseaua Dudesti-Pantelimon.

 

Acestea vor dezvolta o putere de 1.46 MWp, ceea ce reprezinta pana in prezent cea mai mare putere nominala a unui proiect fotovoltaic urban contractat in Romania. Aceasta putere va fi produsa de cele 6.195 panouri policristaline care vor fi instalate incepand cu luna ianuarie a acestui an pe cele 2 cladiri. Intalarea panourilor se va face pe o structura metalica fixata pe cladiri. Suprafata de acoperis necesara este de 28,000 mp.

 

Proiectul va produce in primul an de functionare circa 1.700 MWh care in lumina recentelor amendamente ale Legii 220 / 2008 si datorita Avizului Tehnic de Racordare (ATR) obtinut, vor aduce lui RAMS Solar Park certificate verzi pentru fiecare MWh de energie regenerabila produs si livrat in reteaua de distributie a energiei electrice.

 

Bogdan Nastase, reprezentantul RAMS Solar Park, considera ca acest proiect poate fi privit si ca un test pentru capacitatea bancilor din Romania de a finanta proiecte viabile in domeniul producerii energiei regenerabile; pana in acest moment doar Volksbank Romania a aratat o larga deschidere si o buna intelegere a acestui fenomen.

 

Grupul RAMS are in vedere si alte proiecte in domeniul energiei fotovoltaice cu o capacitate proiectata de minimum 100 MWp, acestea urmand a fi puse in practica imediat dupa identificarea unor solutii de finantare viabile pentru dezvoltarea lor.

 

Proiectul RAMS Solar Park a obtinut pana acum toate autorizatiile necesare din partea institutiilor publice si implementarea lui va incepe in prima luna a acestui an. Graficul de executie al Sinergia Energy Management, compania contractata pentru consultanta si implementare, prevede finalizarea proiectului in martie 2012.

 

Umberto Albarosa, reprezentantul Sinergia Energy Management, considera ca pentru sectorul afacerilor, energia verde reprezinta o noua oportunitate de a crea valoare adaugata in orice companie. Valorificarea resurselor regenerabile de energie ofera un avantaj competitiv pe termen lung si contribuie in mod substantial la dezvoltarea durabila.

- PUBLICITATE -