Football Manager 2022 este aici și este mai complex ca niciodată

Football Manager 2022 se lansează mâine, 9 noiembrie, și promite să fie cea mai bună versiune a simulatorului de până acum. Dar cât de reală este această afirmație?

Pentru cei pasionați de simulatoarele fotbalistice, Football Manager este cel mai complex dintre jocuri. Nu oferă posibilitatea de a controla direct jucătorii pe teren, dar cantitatea de date și ligi disponibile este uriașă.

Trebuie să remarcăm din start că interfața jocului este foarte puțin diferită de Football Manager 2021.

Au apărut doar câteva îmbunătățiri grafice, în special pe partea de iconițe care îți arată starea psihică a jucătorilor, contractele acestora și prețul de vânzare.

Mai multe statistici, mai multe ședințe

Pentru pasionații de statistici, cantitatea de informații este copleșitoare. Mai mult, graficele realizate de asistenții tăi din joc sunt mult mai ușor de înțeles.

Față de anul trecut, acum poți programa și o ședință săptămânală sau lunară cu echipa tehnică, la care să fii pus la curent cu diverse aspecte din viața echipei.

La aceste ședințe vei primi sugestii privind moralul, starea fizică a jucătorilor, antrenamente și modificări în tactica aleasă pentru ziua meciului.

Tot în materie de interacțiuni, presa este mult mai curioasă ca în edițiile trecute și vei avea constant de răspuns la numeroase întrebări din partea jurnaliștilor.

Te ajută în acest task varietatea mai mare de răspunsuri și reacții, cu toate că unele întrebări te vor enerva și vor încerca să scoată de la tine o reacție nervoasă.

O atenție specială a fost acordată ultimei zile din perioada de transferuri, Deadline Day, care a devenit acum mai interesantă și mai ușor de urmărit.

Chipirliu înscrie un gol pentru Steaua București într-un meci amical cu CS Mioveni

Un nou motor pentru jocul 3D

Probabil cea mai importantă îmbunătățire a jocului este dată de faptul că Sega a trecut la un motor 3D mai evoluat, care simulează aproape realist mișcările jucătorilor.

Vei vedea cum fotbaliștii au mișcări similare cu cele din realitate, iar un mare plus este faptul că mingea nu pare să mai urmeze niște trasee predefinite, ca în edițiile trecute.

Mișcarea balonului este imprevizibilă, aproape ca în viața reală, mai ales când se lovește de un jucător advers.

Mai mult, inteligența artificială a jucătorilor a crescut considerabil, iar aceștia nu vor mai încerca atât de des șuturi și centrări imposibile.

Un minus rămâne faptul că arbitrii sunt în continuare extrem de imprevizibili și vor dicta penaltiuri foarte ușor, uneori la faze în care este evident că nu se impunea o lovitură de pedeapsă.

De la Newcastle United la Steaua București

Probabil cea mai mare așteptare în rândul jucătorilor de Football Manager este dată ce buget de transferuri va avea Newcastle United.

Clubul din nord-estul Angliei, achiziționat recent de Arabia Saudită, nu dezamăgește și își așteaptă viitorul manager cu 200 milioane de lire în cont.

Niciun alt club de fotbal din lume nu se apropie de acest buget de transferuri, locul secund fiind ocupat de Manchester City, cu 100 milioane lire disponibile.

Pe locul al treilea se află Real Madrid, cu un buget de transferuri de 51.300.210 lire sterline. Rivala FC Barcelona are fix 0 lire pentru viitoare transferuri și o datorie imensă de acoperit.

Dacă vorbim despre cele mai interesante echipe pe care le poți controla, merită să vezi dacă ai ce îți trebuie pentru a promova Steaua București în prim planul fotbalului românesc.

Așteptările fanilor sunt imense și, cu siguranță, nu se vor mulțumi cu atât, iar pentru trupa din Ghencea prezența cât mai rapidă în cupele europene este un must.

În Anglia, liga a treia are în componență câteva cluburi care, până nu demult, ocupau un loc principal în fotbalul englezesc, Sunderland, Portsmouth și Sheffield Wednesday.

La oricare dintre acestea trebuie să ai cu adevărat calități de manager, pentru că pe lângă bugetele mici de transferuri și salarii, presiunea conducerii și a fanilor este uriașă.

La vârful piramidei poți să îți testezi calitățile cu Salernitana, Brentford sau Clermont, trei liliputani promovați în această vară în primele ligi din Italia, Anglia și Franța.

În loc de concluzie

Football Manager 2022 nu dezamăgește și este, cu siguranță, un mare pas în față pentru cel mai iubit joc de management din lume.

Chiar dacă nu s-a modificat radical, creatorii jocului au adus în această ediție suficiente îmbunătățiri care să te facă să pierzi noțiunea timpului în încercarea de a obține cele mai bune rezultate cu echipa ta favorită.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...