Fondul Inven Capital al CEZ a achiziționat un pachet minoritar de acțiuni la Forto

Fondul Inven Capital deținut de CEZ a încheiat a doua sa investiție din 2020 după ce a achiziționat pachetul monitoritar de acțiuni al companiei Forto.

Forto, cu sediul în Berlin, oferă servicii digitale și soluții de aprovizionare mărfuri la nivel global.

Compania germană are un portofoliu de 2.500 de clienți din Europa și Asia.

Runda de finanțare din 2020 s-a derulat pe parcursul câtorva luni, iar investitorii au oferit Forto suma totală de 43 de milioane de euro.

Runda financiară B1 a fost inițiată de Inven Capital. Fondurile suplimentare au fost asigurate de Fondul de Dezvoltare Iris Capital, alături de investitorii existenți precum fondul de capital de risc Maersk sau Northzone și Cherry Ventures.

În vară, Forto a mai primit 20 de milioane de euro din partea Băncii Europene de Investiții.

Compania a a atras investiții de 63 de milioane euro doar în anul 2020 și 108 milioane euro de la înființare până în prezent.

Forto va folosi noile surse financiare pentru a accelera dezvoltarea tehnologiei sale de gestionare a comenzilor și a serviciilor de valuare adăugată, precum și pentru dezvoltarea pe piața europeană și asiatică.

În această toamnă, compania a deschis un birou în Singapore. Volumul comenzilor din sediile din Asia s-au triplat în comparație cu anul trecut iar compania a intrat în Top 20 Expeditori de mărfuri.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...