Fondul de investiții MID EUROPA inaugurează biroul din București

Mid Europa Partners, principalul investitor de capital privat în Europa Centrală și de Est, a anunțat astăzi deschiderea biroului din București, un pas important în consolidarea activității pe piața locală.

Matthew Strassberg și Robert Knorr, Co-Managing Partners ai Mid Europa, au declarat: „Inaugurarea biroului de la București este o evoluție naturală a angajamentului nostru față de România, ca efect al creșterii activităților de pe plan local în urma îmbunătățirii climatului investițional pe termen lung din România. Începând cu anul 2015 am investit aproape 0,5 miliarde de euro în Profi, principalul lanț de supermarketuri de proximitate din România, Regina Maria, un important operator privat de servicii premium de sănătate, și, cel mai recent, Urgent Cargus, furnizor de servicii de curierat și coletărie.”

Berke Biricik, executivul care s-a alăturat Mid Europa în 2013 și care va conduce activitățile Mid Europa în România, a declarat: „Am fost implicat direct în investițiile noastre în Profi și Urgent Cargus, iar acum aștept cu nerăbdare să pornim procesul de coordonare pentru monitorizarea și demararea de noi activități în România din noul birou din București.”

Mid Europa Partners este unul dintre principalele fonduri de private equity orientat către investiții în Europa Centrală și de Est. Cu birouri în Londra, Budapesta, Varșovia, Istanbul și București, Mid Europa Partners a strâns și gestionat fonduri în valoare de aproximativ 5,2 miliarde euro.

În România, fondul de investiții deține retailerul Profi, operatorul de servicii de sănătate Regina Maria și compania de curierat Urgent Cargus.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...