FNGCIMM susține programul „Prima Casa” și în 2014

sursa foto: agenda.ro
sursa foto: agenda.ro

Beneficiarii Programului „Prima Casă” vor avea la dispoziție în anul 2014 un plafon de garanții de 1.200 milioane lei la care se adaugă suma rămasă nealocată și/sau neutilizată din plafonul pentru anul 2013 în valoare de cca.740 milioane lei, din care cca. 495 milioane pentru achiziţia locuinţelor construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). 

Garanțiile vor fi acordate şi plătite numai în monedă naţională.

În anul 2013 s-a acordat un numar de cca 25.500 garantii, înregistrându-se un ritm mediu al solicitărilor de garantare de circa 100 dosare/zi. Valoarea medie a unei finanțării acordate în anul 2013 a fost de aproximativ 37.000 Euro.

Beneficiarii programului au preferat achiziționarea locuințelor de 2 camere în procent de peste 51%, în topul județelor la nivel național menținându-se urmǎtoarele: Bucureşti, Cluj, Ilfov, Timiș şi Constanţa.

Pe lângă cele 16 bănci care au acordat credite în anul 2013, în 2014 se vor putea înscrie în program noi finanțatori, cu condiția ca aceştia să-şi desfăşoare activitatea de creditare a persoanelor fizice pe baza reglementărilor validate de Banca Naţională a României.

Cu o rată a creditelor neperformante de doar 0,1%, Programul “Prima Casa’’ continuă să rămână cea mai avantajoasă soluție privind achiziționarea unei locuințe, FNGCIMM SA depunând eforturi pentru a răspunde prompt nevoilor și aşteptărilor clienților săi.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă.

În baza apartenenţei sale la AECM (European Mutual Guarantee Association – asociatie ce reuneste peste 40 de fonduri de garantare şi contragarantare din 22 de ţări europene şi Turcia), FNGCIMM funcţionează după reguli şi principii europene şi se află sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...